Modernizarea DN 28B Botoșani-Târgu Frumos, din nou la licitație

Modernizarea drumului național DN 28B Botoșani-Târgu Frumos a fost scoasă din nou la licitație, iar ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a promis în 7 martie, la vizita cu directorul general CNAIR, Narcis Neaga, pentru verificarea stadiului de execuție al investițiilor din infrastructura rutieră, că se va implica direct în reabilitarea drumurilor naționale din județul Botoșani.

”Am sa mă implic personal inclusiv în realizarea proiectelor din județul Botoșani. Modernizarea DN 28B, Botoșani-Târgu Frumos a fost scoasă din nou la licitație în data de 1 martie 2019, pentru că nicio ofertă nu respectă criteriile. În noua licitație vreau ca evaluările să se desfășoare cât mai rapid. Pot să mă implic pentru urgentarea procesului de evaluare, dar în ceea ce privește  evaluarea în sine a ofertelor, comisia de evaluare este suverană. Până în 2020, întreaga rețea de drumuri naționale din județ, va fi modernizată și reabilitată prin programul multianual de lucrări de reabilitare și modernizare”, a promis Răzvan Cuc.

Totodată,  ministrul a discutat la sediul Prefecturii  Botoșani cu autoritățile locale, despre proiectele destinate dezvoltării infrastructurii din acest județ. Răzvan Cuc a amintit despre solicitarea adresată constructorilor, de a respecta termenele asumate și calitatea lucrărilor. “Bugetul naţional, aşa cum a fost construit, şi vorbesc aici strict de componenta de transporturi, este un buget – aşa cum a spus şi doamna prim-ministru Viorica Dăncilă – un buget care se va axa strict pe investiţiile de infrastructură. Avem bani mulţi alocaţi, aşa că nu voi tolera să aud scuze din partea directorilor DRDP, CNAIR, CFR şi aşa mai departe că nu pot fi cheltuiţi banii. (…) Nu mai tolerez nici întârzierile la lucrări, vorbesc de infrastructura mare şi cu siguranţă mă voi apleca foarte mult şi pe lucrările din judeţe, pentru că avem foarte mulţi bani pe proiectele de infrastructură mare, dar avem şi pe componenta de întreţinere. Avem o creştere de 228% la bugetul actual pentru partea de întreţinere”, a precizat Răzvan Cuc.

Ministrul Transporturilor a anunțat că la CNAIR vor fi înfiinţate entități care se vor ocupa  de lucrările de investiţii care nu vor fi finalizate de companiile private. “O prioritate la nivel naţional este crearea unor firme proprii în cadrul CNAIR, şi aici CNAIR s-a mişcat mult mai repede decât CFR, pentru a prelua acele şantiere unde firmele care nu îşi îndeplinesc condiţiile contractuale. Evident, urmează rezilierea contractului şi se intervine imediat ca un fel de SMURD care să intervină şi să preia lucrările de unde au rămas, să le ducă la bun sfârşit. Acelaşi lucru îl vom face şi la CFR. Bani există şi scuze că nu vor mai putea fi că nu avem finanţări, şi vorbesc de bani de la bugetul de stat”, a afirmat Răzvan Cuc.

Pe 8 martie, ministrul Transporturilor va inspecta și stadiul de execuție al lucrărilor gestionate de CNAIR în județul Suceava.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.