APTE 2002: ABUZ incredibil al Președintei Comisiei TRAN

Asociația Patronala a Transportatorilor Europa 2002 o acuză pe Karima Delli, președintele Comisiei TRAN din Parlamentul European, că încalcă dreptul eurodeputaților TRAN de a se consulta și negocia în cadrul grupurilor politice cu propriii coordonatori.

Karima Delli, președintele Comisiei TRAN

Redăm integral comunicatul APTE 2002 transmis redacției:

“ABUZ incredibil al Președintei TRAN, Dna. Karima Delli, prin care recomandă Președintelui Parlamentului European Dl. Antonio Tajani și Conferinței Președinților să transpună cele trei rapoarte ale Pachetul Rutier 1 pe agenda plenarei Parlamentului European, încălcând cele stabilite cu o zi înainte în ședința TRAN (din data de 29.01.2019) astfel încălcând dreptul eurodeputaților TRAN de a se consulta și negocia în cadrul grupurilor politice cu propriii coordonatori și neașteptând termenul limită stabilit în acest sens , data de 01 februarie 2019 (vineri) ora 12:00

Ieri, 30.01.2019 a ajuns în posesia APTE 2002 o scrisore oficială purtând numărul TRAN/D/2019/3931, emisă în aceeași zi de Doamna Karima Delli, în calitate de Președintă a Comisiei de Transport și adresată Domnului Președinte al Parlamentului European Antonio Tajani , prin care Doamna Președinte îl informează pe Domnul Tajani că în grupurile politice ale comisiei TRAN s-a creat o LARGĂ MAJORITATE în favoarea recomandării Conferinței Președinților de a plasa cele trei rapoarte ale Pachetului Rutier pe agenda plenară a Parlamentului European.

Dacă analizăm cu atenție primele 16 minute din înregistrarea video a ședinței TRAN din data de 29.01.2019 , observăm cu claritate că Doamna Președinte Karima Delli a stabilit un termen limită – vineri , 01. februarie 2019 la prânz – , până când membrii grupurilor politice din comisia TRAN să discute cu coordonatorii , iar aceștia să se întrunească și să confirme în ședință existența unei noi majorități politice.

Trebuie să fim atenți la intervenția Doamnei Eurodeputat Lukacijewska (de la minutul 15:46:27 din înregistrarea ședinței) din grupul PPE care se arată consternată de această “nouă majoritate” neînțelegând cum și când s-a creat aceasta, neînțelegând temeiurile pe baza cărora coordonatorii au ajuns la concluzia că există o “nouă majoritate”. (coordonatorul ei este Dl. Wim van de Camp – care este și raportor al Pachetului Rutier).

Din intervenția Doamnei Eurodeputat Lukacijewska se poate deduce cu ușurință că Dl. Wim van de Camp NU s-a consultat în prealabil în grupul PPE cu membrii grupului, anunțând “majoritatea” în plenul ședinței TRAN în mod dictatorial, de la sine putere, fără nici o discuție cu colegii politici.

Același lucru observăm și la grupul S&D unde Domnul Ismail Ertug este coordonatorul ( și care la rându-i este și raportor al Pachetului). Din intervenţia în discuţie s-a putut constata revolta Domnului eurodeputat Boguslaw Liberadzki (de la minutul 15:50:28) din care rezultă că nici în grupul S&D nu s-a discutat nimic si nu există un consens, Domnul Liberadzki nefiind de acord ca în această problemă majoră coordonatorul (Dl. Ertug) să adopte decizii.

Referitor la lipsa de comunicare a Domnului coordonator Ismail Ertug cu grupul politic S&D s-a plâns și Domnul eurodeputat Peter Kouroumbashev în data de 15.01.2019 la Strasbourg, arătând că acesta ia decizii în numele grupului poltic S&D fără a se consulta cu membrii grupului.

Astfel se poate deduce cu ușurință o lipsă de consultare și comunicare dintre Dl. Ertug și propriul grup social democrat, acest aspect conducând la concluzia că și Dl. Ismail Ertug are o poziție autocrată, dictatorială anunțând majorități politice și decizii fără a se stabili acest lucru în prealabil, în mod democratic în propriul grup politic.

În urma acestor discuții în contradictoriu și pentru a liniștii părțile, Doamna Președinte Karima Delli ia cuvântul în ședința TRAN din 29.01. pentru ultima oară pe acest subiect (minutul 15:51:11) și anunță tranșant că fiecare membru TRAN care nu este de acord cu propriul coordonator să discute și să negocieze cu acesta până vineri la prânz (01. februarie 2019, ora 12:00), apostrofându-i pe eurodeputații nemulțumiți cu apelativul că “sunteți oameni mari, nu o să vă fac eu treaba ” , adică fiecare să negocieze și să discute ca un “om mare” cu coordonatorii și nu ca niște copii, rămânând ca după decizia finală a coordonatorilor să se trimită scrisoarea Domnului Președinte Antonio Tajani ca reprezentant al Conferinței Președinților.

După aceste discuții furtunoase din după-amiaza zilei de 29.01.2019, ieri seară (30.01.2019 , pe la ora 19:00) ajunge în posesia APTE 2002 o scrisoare a Doamnei Karima Delli în care Domnul Tajani este deja INFORMAT că în grupurile politice TRAN s-a creat o LARGĂ MAJORITATE și se RECOMANDĂ Conferinței Președinților plasarea celor trei rapoarte ale Pachetului Rutier pe agenda plenară a Parlamentului European.

INCREDIBIL! Doamna Karima Delli după ce îi face mici copii pe eurodeputații nemulțumiți de abuzurile coordonatorilor și după ce în mod repetitiv anunță termenul limită de vineri, 01 februarie 2019 ora 12:00 până la care membrii grupurilor pot negocia și discuta cu coordonatorii, ea, în data de 30 ianuarie , cu două zile mai devreme, trimite scrisoarea către Domnul Tajani că există o LARGĂ MAJORITATE și că se poate merge în plen cu Pachetul Rutier împreună cu cele trei compromisuri (cu toate că două din ele au fost respinse în 10 ianuarie 2019)!

Nimeni din grupurile politice n-a avut când să organizeze vreo întâlnire în propriul grup , nimeni nici nu a putut stabili vreo întâlnire sau vreo negociere cu propriul coordonator că Doamna Delli a și trimis scrisoarea, cu două zile înainte de termenul limită, deși în ședința TRAN a declarat în mod public de repetate ori că doar după termenul limită de vineri 1 februarie 2019 ora 12:00 va trimite scrisoarea.

Astfel, a făcut jocurile coordonatorilor-dictatori care se pare că nu discută cu membrii grupurilor politice pe care îi reprezintă, a încălcat drepturile eurodeputaților la consultări și negocieri în grupurile politice, a abuzat de puterea și de funcția sa prin nerespectarea termenului limită stabilit chiar de ea în ședința publică TRAN din data de 29.01.2019 , nu a asteptat ședința coordonatorilor în care sunt reprezentate șapte grupuri politice, astfel dezinformându-l e Dl. Președinte al Parlamentului European Antonio Tajani – vorbind de o majoritate largă în grupurile politice – și forțând în mod ilegal ca actualul plen al PE să ajungă să voteze repede un Pachet Rutier controversat, care în mare parte a fost respins în ședința TRAN din 10 ianuarie și care sevește interesele celor din Vestul UE.

APTE 2002 recomandă tuturor eurodeputaților membrii TRAN care au fost lezați în drepturile lor de acțiunea Doamnei Președinte Karima Delli să trimită ASTĂZI o scrisoare de clarificare Domnului Președinte Tajani prin care să corecteze dezinformările Doamnei Delli și să arate că termenul limită nu a fost respectat, drepturile lor nu au fost respectate și larga majoritate este necunoscută pentru ei, deoarece nu se știe când s-a creat.

APTE 2002 recomandă Guvernului României, în calitate de deținătoare a Președinției Consiliului UE să ia atitudine în această privință și să condamne aceste încălcări de drepturi și nerespectări de proceduri, deoarece prin aceste abuzuri nu se pot adopta pachete legislative în cadrul Uniunii Europene”.

Puteți viziona aici înregistrarea video din şedinţa TRAN desfășurată în data de 29 ianuarie:

http://www.europarl.europa.eu/ep-live/en/committees/video?event=20190122-0900-COMMITTEE-TRAN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.