Comisia TRAN a respins două amendamente din Pachetul Mobilitate 1

Sub asaltul transportatorilor rutieri, care au protestat în fața Parlamentului European, Comisia de Transport și Turism (TRAN) a respins în 10 ianuarie două dintre cele trei amendamente de compromis privind Pachetul de Mobilitate 1.

Astfel, potrivit UNTRR, au fost respinse, cu 28 de voturi “pentru” și 17 “împotrivă” ,propunerea de revizuire a Regulamentului 561/2006 privind timpii de conducere și de odihnă ai șoferilor profesioniști (raportor Wim van de Camp), precum și propunerea de Lege specială pentru aplicarea Directivei detașării nr. 71/1996 la transporturile rutiere (raportor Merja Kyllönen).

A fost adoptată, cu 27 de voturi “pentru” și 21 împotrivă, doar propunerea de modificare a Regulamentului nr. 1071/2009 privind accesul la profesie și a Regulamentului 1072/2009 privind accesul la piața de transport rutier de marfă, aparținându-i raportorului Ismail Ertug.

sursă foto: UNTRR

Inițial, aceste trei dosare au fost respinse în ședința plenarã din iulie 2018, fiind trimise înapoi Comisiei TRAN, în vederea revizuirii lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.