Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social s-a mărit

salarii-dialog, consultareMinisterul Consultării Publice și Dialogului Social (MCPDC) este noua denumire a Ministerului pentru Consultare Publică și Dialog Civic (MCPDC) înființat în urmă cu un an de Guvernul Cioloș.

Noul minister a preluat și Direcția Dialog Social din cadrul Ministerului Muncii, potrivit unei hotărâri adoptate, joi, de Guvernul Grindeanu.

Ministrul pentru Dialog Social este Gabriel Petrea, care a declarat că “Ministerul Consultării Publice și Dialogului Social (MCPDS) va asigura în continuare promovarea cu responsabilitate a unui cadru de dialog cu sindicate, patronate și organizațiile societății civile ca parteneri sociali ai Guvernului. Întărirea dialogului social este esențială pentru creșterea competitivității într-o economie sănătoasă. Proiectele importante trebuie realizate prin consultarea permanentă a partenerilor sociali, mecanism fundamental în decizia politică”.

Decizia unirii celor două instituții are ca scop coordonarea activităților din domeniul dialogului social și de a dezvolta și promova un cadru riguros și organizat de consultare publică.

“Prin organizarea și funcționarea Ministerului Consultării Publice și Dialogului Social, Cabinetul Grindeanu readuce sindicatele, patronatele și organizațiile societății civile în prim-planul deciziei publice, continuând inițiativele din domeniul guvernării deschise. Sunt încrezător că prin acest portofoliu vom găsi un echilibru între temele promovate de principalele organizații din societatea românească consolidând rolul instituției dialogului social, componentă fundamentală a statului de drept și a democrației. Ne propunem să dezvoltăm și să stimulăm la nivelul fiecărei instituții publice un spirit proactiv de consultare constantă a actorilor neguvernamentali, preluând semnalele și expertiza lor”, mai afirmă ministrul Gabriel Petrea, într-un comunicat postat pe siteul MCPDS.

Conform actului normativ, MCPDS va avea structuri noi, specializate în realizarea politicilor naționale, corelate cu cele la nivel european și internațional, în domeniile guvernării deschise, consultării publice, transparenței, accesului la informații de interes public, dialogului social, dezvoltării asociațiilor și fundațiilor, îndeplinind funcții de autoritate de stat, strategie și planificare, reglementare, sinteză, coordonare și monitorizare, se mai arată în comunicatul citat.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.