OUG pentru completuri de judecată specializate pe achiziţii publice

Guvernul a adoptat, în şedinţa din 4 februarie, o ordonanţă de urgenţă (OUG) pentru operaţionalizarea completurilor de judecată specializate pe achiziţii publice.

Ministrul Fondurilor Europene, Ioan Marcel Boloş, a declarat, la finalul ședinței Executivului, că în acest fel vor fi eliminate întârzierile care au loc în implementarea proiectelor de investiții.

„Începând de la data intrării în vigoare, aceste complete ar urma să se ocupe cu prioritate de judecarea cauzelor care astăzi se află pe rolul instanţelor de judecată”, a precizat Boloş.

Totodată, s-a instituit o disciplină la nivelul celor care sunt responsabili de procedurile de achiziţie publică, a adăugat ministrul Fondurilor Europene.

“Ca exemplu, dacă la Agenţia Naţională de Achiziţii Publice se întârzie avizul conform, cerut pentru documentaţiile de atribuire depuse de beneficiar, acţionează avizul tacit, şi aprobarea documentaţiei va avea loc chiar dacă acest aviz nu a fost emis în termen de către Agenţia Naţională de Achiziţii Publice. Astăzi, cei care au calitate de beneficiari şi de autoritate contractantă trebuie să respecte duratele de evaluare a ofertelor, pentru că sistemul de sancţiuni care va intra în vigoare odată cu ordonanţa de urgenţă îi va duce la plata unor amenzi pe care le va putea aplica ANAF”, a explicat Ioan Marcel Boloş, fără a preciza cuantumul acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.