UPDATE! UNTRR, MKFE, ZMPD și CESMAD Bohemia protestează la Bruxelles împotriva MiLoG și Macron

În 25 martie, la sediul Parlamentul European, UNTRR, MKFE, ZMPD, CESMAD Bohemia – asociațiile de transport rutier din România, Ungaria, Polonia, Republica Cehă – își unesc forțele într-un protest comun împotriva măsurilor de neoprotectionism MiLoG și legea Macron.

UPDATE: În cadrul protestului, la care s-a alăturat și LINAVA (Lituania), asociațiile au semnat o petiție pe care Radu Dinescu, secretarul general al UNTRR, a înmânat-o în fața manifestanților vicepreședintelui Comisiei de Transport din Parlamentul European, Istvan Ujhelyi.

„UNTRR a obținut aprobarea de la Primăria orașului Bruxelles să desfășoare un protest public la Bruxelles, la 25 martie 2015 la 14:00 până la 16:00 (ora locală), pe Place du Luxembourg, Parlamentul European (PE). Deoarece orașul Bruxelles este în acest moment sub condiții speciale, organizarea protestului se va desfășura sub anumite reguli pe care participanții trebuie sa le respecte. Ecusoane speciale vor fi distribuite participanților înregistrați oficial pentru protest”, precizează UNTRR, într-un comunicat remis redacției.

„În acest moment, de la 15:00 pm, Parlamentul European va fi într-o sesiune plenară, în care se vor discuta măsurile de protecționism în UE – ratele minime de plată în sectorul transporturilor și declarația Comisiei privind respectarea dreptului european de lege salariului minim în Germania (MiLoG). Acesta va fi primul protest organizat la Bruxelles, după o serie de manifestări publice care a avut loc la nivel național”, se adaugă în comunicatul UNTRR.

protest untrr

Amintim că reprezentanții a aproape 50 de companii membre ale UNTRR au protestat săptămâna trecută la sediile din București ale ambasadelor Germaniei și Franței, sub sloganul „Nu vrem să ne MiLoG(im), vrem doar să muncim!”. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.