Percheziții la evazioniști din transporturi

diicot-politiaCirca 80 de poliţişti percheziționează joi, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, domiciliile unor suspecți de evaziune fiscală în domeniul transporturilor.

Potrivit Poliției Române, misiunea oamenilor legii este de a destructura o grupare infracţională: sunt puse în aplicare 30 de mandate de percheziție domiciliară în municipiul București și județele Ilfov, Giurgiu, Călărași, Constanța, Buzău și Olt.

Totodată, anchetatorii au emis 19 mandate de aducere la audiere la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Poliția Sectorului 2 București.

“Din datele și probele administrate în cauză, rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiții, prin intermediul mai multor societăți comerciale, au înregistrat achiziții fictive de mărfuri și servicii, beneficiind astfel de deducerea ilicită a unor taxe și impozite”, precizează un comunicat remis redacției.

Prejudiciul creat bugetului de stat este estimat la 2.000.000 de lei.

Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.