RoOmenia pe Google Play. Ajutor departe de casă

Informații la zi pentru românii aflați departe de casă. Asistență. Suport. Solidaritate. Aplicația RoOmenia, care poate fi descărcată acum din Google Play, reprezintă acea platformă prin intermediul căreia fiecare șofer profesionist aflat în cursă (și nu numai) poate primi ajutor atunci când are nevoie.


Asociația RoOmenia a anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă, lansarea aplicației RoOmenia pe Google Play, „un nou capitol în conectarea românilor de pretutindeni”. Proiectul este realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, care se dedică promovării și susținerii românilor din diaspora. „RoOmenia este mai mult decât o aplicație, este un punct de întâlnire digital pentru românii din întreaga Europă”, se menționează în comunicat. Începând cu modulele Asistența Rutieră și Informații Utile, RoOmenia se lansează ca un instrument esențial pentru românii aflați departe de casă, oferind suport și informații valoroase. „Împreună, ne propunem să oferim o platformă care să răspundă nevoilor comunității și să faciliteze accesul la resurse importante”, afirmă repezentanții asociației.

Mai multe detalii…

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni este o instituție guvernamentală dedicată legăturilor dintre România și comunitățile de români din lume, care susține păstrarea identității naționale și participarea activă în diaspora. În același context, RoOmenia este o aplicație care unește românii din Europa, oferind asistență și informații utile, promovând solidaritatea și suportul reciproc.

Adriana Mureșan șofer profesionist și fondator al Asociației RoOmenia: „Pentru noi, fiecare gest, fiecare cuvânt, fiecare zâmbet semnifică acasă. Prin aceste acțiuni, ne reamintim de rădăcinile noastre și consolidăm legătura cu țara noastră, România.”

RoOmenia-Voluntari în Europa

Asociația RoOmenia a creat grupul Facebook VOLUNTARI IN EUROPA pentru toți românii din Europa care au nevoie de sprijin în situații speciale. Gruparea organizează recurent acțiuni sociale și de sănătate și activități de democrație participativă, precum asistență acordată în înțelegerea procesului de vot în străinătate și transport efectiv spre secțiile de vot din diaspora, pentru românii cu drept de vot aflați în străinătate (ex. la alegerile europarlamentare din 2019 și prezidențiale din 2020). Deși se implică civic, gruparea este apolitică. Încurajează incluziunea, înțelegând transformările emoționale prin care trece orice înstrăinat de țară. Pe Facebook sunt acceptate doar postări care au legătură cu obiectul grupului și dialogul deschis, în limbaj decent. Sunt descurajate fake news, spamurile, amenințările sau jignirea membrilor, serviciile contra cost, strângerea de fonduri, indiferent de noblețea cauzei. Postările membrilor reprezintă păreri personale.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.