UTA One include e-TOLL Polonia

Recomandând-se ca unul dintre cei mai importanți furnizori de carduri de combustibili și servicii din Europa, UTA a integrat noul sistem polonez e-TOLL la soluția sa interoperabilă de taxe de drum, UTA One (OBU), permițând decontarea taxelor pentru autostrăzile, drumurile naționale și expres din Polonia.

În plus, UTA One poate și utilizat și în: Belgia (inclusiv Liefkenshoektunnel), Germania, Franța, Italia, Austria, Ungaria, Portugalia, Spania, Norvegia (inclusiv feriboturi și poduri), Suedia (poduri), Danemarca (poduri), Elveția și Liechtenstein. În prezent, UTA One cuprinde 15 sisteme de taxare în 14 tări europene, fiind astfel cel mai cuprinzător Serviciu Electronic European privind taxele de drum (EETS) de pe piață, se arată într-un comunicat de presă.

e-TOLL devine sistemul de taxare de drept la 1 octombrie

Lansat în iunie, sistemul e-TOLL, care utilizează tehnologia de poziționare prin satelit GNSS, înlocuiește vechiul sistem viaTOLL la 1 octombrie 2021, după o perioadă de tranziție. În cadrul sistemului e-TOLL, taxele sunt colectate electronic pentru vehiculele cu o greutate de peste 3,5 tone și pentru vehiculele de transport pasageri cu mai mult de nouă locuri pe secțiuni de autostrăzi, drumuri expres și drumuri naționale administrate de operatorul de stat GDDKiA. Rețeaua de drumuri cu taxă din Polonia rămâne neschimbată.

Posibilități multiple de procesare a taxelor de drum

Pentru a procesa taxele de drum în noul sistem e-TOLL, se poate utiliza fie un dispozitiv de bord (OBU), un dispozitiv telematic sau aplicația e-TOLL. De asemenea, în curând se va putea utiliza și un card de combustibil, cum ar fi UTA Full Service. Clienții au flexibilitatea de a alege cea mai bună opțiune pentru ei și nu mai este astfel necesară semnarea unui nou contract. Companiile își creează un cont prin intermediul portalului online Internetowe Konto Klienta (IKK) e-TOLL. În acest portal pot fi gestionate vehiculele, numerele de înmatriculare, echipamentele și metodele de decontare, având la îndemână toate datele relevante privind rutele parcurse. De asemenea, clienții își pot crea cont la punctele de servicii pentru clienți IKK sau prin intermediul unor furnizori de carduri de combustibil selectați.

Carsten Bettermann, CEO at UTA: „Cu fiecare extensie a sistemelor de taxare, UTA One satisface și mai bine nevoile companiilor de transport. În lunile următoare, vom adăuga și mai multe țări la contextele integrate UTA One și îl vom completa cu o soluție telematică pentru a ne ajuta clienții să obțină eficienţă din punct de vedere al costurilor.”

Instalarea modulului e-TOLL este facilă și nu necesită niciun efort administrativ: se activează printr-o actualizare „over-the-air” a dispozitivelor UTA One . Activarea pentru fiecare țară poate fi efectuată imediat de către clienți, prin intermediul contului de client UTA.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.