10 evazionişti cu fier vechi, ridicaţi de poliţişti în Târgovişte

Zece persoane au fost ridicate pentru a fi audiate la sediul IPJ Dâmboviţa, în urma a 6 percheziţii efectuate marţi, în municipiul Târgovişte, de poliţişti împreună cu procurori DIICOT – Biroul Teritorial Dâmboviţa, cu sprijinul SIAS – IGPR şi jandarmilor de la IJJ Dâmboviţa, pentru probarea activităţii infracţionale de evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul comercializării de material feros. La acţiune au participat şi lucrători din cadrul Gărzii Financiare Dâmboviţa, iar activităţile se desfăşoară cu suportul de specialitate al DGIPI. Prejudiciul în acest caz este estimat la 2 milioane de euro.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Dâmboviţa, descinderile au avut loc la centrele de primire şi comercializare a fierului, unele dintre acestea funcţionând la locuinţele suspecţilor, de unde a fost ridicată marfa pentru care deţinătorii nu au putut prezenta acte de provenienţă. Totodată, anchetatorii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, mai multe documente de evidenţă contabilă.

“Persoanele în cauză vor fi prezentate procurorului de caz, care va decide dacă va emite ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore sub acuzaţiile de evaziune fiscală şi spălare de bani pe numele acestora”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmboviţa, agent Raluca Florescu.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.