Blejnar: Este posibil ca Marta să fi fost răpit sau ucis

Fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, a declarat miercuri, după o nouă audiere la DNA în dosarul în care este cercetat, alături de Codruţ Marta şi Viorel Comăniţă, pentru sprijinirea unui grup infracţional care a făcut evaziune fiscală cu motorină de peste 15 milioane de euro, că este posibil ca Marta să fi fost răpit sau ucis.

 “Codruţ Marta nu fuge de procurori, ci este posibil să fi fost răpit sau ucis”, a spus Blejnar despre fostul său şef de de cabinet, pe vremea când el conducea Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF). Blejnar a adăugat însă că acest lucru nu poate fi stabilit decât de anchetatori.

El a mai spus că speră să nu fie adevărate aceste suspiciuni, dar “te gândeşti la orice” atunci când dispariţia unui om este anchetată de Secţia de urmărire criminalistică.

“Era în România când a dispărut”, a insistat Blejnar.

Fostul şef al ANAF a fost citat la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru o nouă audiere în dosarul “Motorina” şi pentru ca procurorii să îi prezinte rezultatele unei expertize financiar-contabile făcute în acest caz. El a stat cu anchetatorii o oră, iar la ieşire a spus din nou că nu are legătură cu gruparea de evazionişti.

Procurorii DNA îl acuză pe fostul şef al ANAF Sorin Blejnar că ar fi sprijinit, din mai 2011 până în iulie 2012, un grup infracţional care a iniţiat un amplu mecanism evazionist, vizând sustragerea de la plata accizelor a unor cantităţi de motorină vândute sub denumirea unor produse petroliere inferioare.

În acest caz mai sunt cercetaţi Viorel Comăniţă – fostul director al Autorităţii Naţionale a Vămilor, Dan Secăreanu – fostul şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) Constanţa, Codruţ Marta – fostul şef de cabinet al lui Blejnar, soţii Radu şi Dana Nemeş, Mihai Gulea, Ştefan Puşcaşu şi Ovidiu Ioan Moldovan.

În 5 septembrie, procurorii au prelungit cu 30 de zile interdicţia de a părăsi ţara dispusă în cazul lui Sorin Blejnar şi al lui Viorel Comăniţă, măsura fiind menţinută de instanţă, după recursul celor doi.

Totodată, DNA a cerut instituirea sechestrului asiguratoriu asupra mai multor bunuri mobile şi imobile aparţinându-le lui Blejnar, Marta şi Comăniţă. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.