Evaziune cu repetiţie la piese auto

Caculea Ştefan, administratorul firmei Valof Prest SRL din Piatra Neamț, şi asociatul său, Florea Gheorghe, au fost trimişi în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Serviciul Teritorial Bacău, pentru evaziune fiscală, în formă continuată, cu piese auto. Caculea se află în acest moment în închisoare, unde ispăşeşte o pedeapsă pentru fapte similare, depistate de ofiţerii anticorupţie.

În rechizitoriul întocmit de procurori se arată că, în cursul anilor 2009-2010, cei doi inculpați au omis evidențierea în actele contabile ale societății operațiunile comerciale efectuate în numele acesteia (livrări și aprovizionări, în cea mai mare parte piese auto) sau veniturile realizate.

“În această modalitate, inculpații au produs în dauna bugetului de stat un prejudiciu în valoare de 6.040.421 lei, reprezentând impozit pe profit și TVA, sumă cu care Garda Financiară – Secția Județeană Neamț s-a constituit parte civilă în procesul penal.

Nu s-au luat măsuri asigurătorii în vederea recuperării acestei pagube, întrucât nu au fost identificate bunuri în proprietatea inculpaților”, informează, luni, DNA.

Potrivit ofiţerilor anticorupţie, Caculea Ștefan a fost condamnat definitiv, pentru fapte similare, în anii 2010 și 2011, în alte două cauze penale instrumentate de procurorii DNA. Dosarul a fost înaintat spre judecare Tribunalului Neamț.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.