Evaziune fiscală la pompe funebre

Poliţiştii bucureşteni au întocmit, sâmbătă, 6 dosare penale angajaţilor unor societăţi comerciale care administrează cimitire şi oferă servicii funerare, pe care i-au prins că fac evaziune fiscală. Printre ei se află şi mama Oanei Zăvoranu, care deţine un cimitir privat. Totodată, oamenii legii au aplicat amenzi de 3.000 de lei pentru comerţ ilicit. Verificările a fost făcute la două cimitire private şi la 5 firme de pompe funebre.

Probabil că nimeni nu se aştepta să se pomenească sâmbăta cu controlul pe cap. Şi, totuşi, poliţiştii au pornit cu sârg la control.

La cimitirul Mărioarei Zăvoranu, poliţiştii au verificat registrele şi au numărat mormintele, pentru a compara datele din teren cu cifrele din evidenţele contabile, potrivit poliţiştilor. Oamenii legii nu au găsit cărţile de muncă ale celor 4 gropari care lucrează la cimitir.

Mama Oanei Zăvoranu a fost sunată de poliţişti pentru a veni să dea lămuriri la faţa locului, însă, în cele din urmă, s-a convenit ca aceasta să se prezinte săptămâna viitoare la Poliţia Sectorului 4.

Poliţiştii au depistat-o şi pe patroana unei societăţi de servicii funerare, în vârstă de 55 de ani, care a comercializat bunuri fără să înregistreze în contabilitate veniturile realizate.

“În acest scop, cea în cauză a întocmit evidenţe duble care au fost identificate de poliţişti la punctul de lucru al societăţii”, informează Poliţia Capitalei.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii bucureşteni, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

“Au fost verificate 7 societăţi comerciale, dintre care două care administrează cimitire şi 5 societăţi care oferă servicii funerare (…) De asemenea, au fost identificate 4 persoane angajate la o societate care administrează un cimitir, pentru care nu au fost întocmite formele legale de angajare”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Capitalei.

Ofiţerii de investigare a fraudelor aveau informaţii privind unele societăţi comerciale care nu înregistrează sau înregistrează parţial în evidenţele contabile toate operaţiunile efectuate, cu scopul de a se sustrage de la plata impozitelor.

Astfel, pentru serviciile prestate sau bunurile comercializate (servicii funerare, locuri de veci), firmele în cauză nu eliberau facturi fiscale sau, dacă le eliberau, puneau o sumă mult mai mică decât cea plătită în realitate.

În plus, conform datelor existente, unii angajaţi şi-ar desfăşura activitatea la negru. (M.S.)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.