Fostul sef al Vamilor, Viorel Comanita, retinut de DNA

Viorel Comanita, fostul sef al Autoritatii Nationale a Vamilor (ANV), a fost retinut de procurorii anticoruptie, pentru 24 de ore. El va fi dus marti in fata instantei, cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile. In acelasi dosar sunt cercetati fostul sef al ANAF, Sorin Blejnar, fostul sef al SIPI Constanta, Dan Secareanu – ridicat luni, de anchetatori, direct din masina, pe Autostrada Soarelui -, omul de afaceri Radu Nemes si sotia acestuia, pentru complicitate la evaziune in legatura cu importul de produse petroliere, anunta televiziunile de stiri.

Audierile sun tin toi la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, fiind asteptate si alte retineri.

Aproximativ 40 de perchezitii au fost derulate de anchetatorii anticoruptie, in acest caz.

Procurorii anticoruptie au dispus, printr-o ordonanta data in dosarul 54/2011, punerea sub invinuire a lui Blejnar, Comanita si Secareanu. De asemenea,  Codrut Marta, fostul sef de cabinet al lui Blejnar, este invinuit in acest caz.

Cei patru sunt cercetati pentru complicitate la evaziune fiscala si sprijinirea unui grup infractional organizat, toata investigatia pornind de la omul de afaceri Radu Nemes.

Blejnar a sustinut luni seara, in mai multe interventii telefonice la televiziunile de stiri, ca nu a primit vreo instiintare de la DNA, ca nu a fost chemat la audieri si ca “probabil este o confuzie”. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.