Tribunalul Bucuresti: 39 de evazionisti arestati, printre care 2 sefi de la ANAF si ginerele senatorului Magureanu

Tribunalul Bucuresti a emis, joi, mandate de arestare pe numele a 39 de membri ai gruparii evazioniste destructurate de DIICOT si care a prejudiciat statul cu peste 40 de milioane de euro anual. Printre acestia se afla directorul de achizitii din cadrul ANAF, Dan Stroe – la locuinta caruia s-au gasit 600.000 de euro -, directorul general adjunct de la ANAF, Nicusor Dragan, ginerele senatorului Cezar Magureanu, Sorin Gazdac, plus Octavian Grecu – zis Butoane – si omul de afaceri de origine libaneza Nicole Saikaly. Deciziile nu sunt definitive, putand fi atacate cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti. Senatorului Magureanu i s-a interzis sa paraseasca tara.

In afara de cei 600.000 de euro gasiti la domiciliul lui Dan Stroe, procurorii DIICOT au ridicat 50.000 de euro de acasa de la Octavian Grecu (zis Butoane) si au confiscat mai multe masini de lux ale membrilor gruparii.

Amintim ca, marti, au fost efectuate 256 de perchezitii domiciliare pe raza municipiului Bucuresti si a judetelor Giurgiu, Arges, Ilfov, Buzau, Gorj, Dolj, Timis, Bihor, Constanta si Valcea.

La audieri au fost aduse 125 de persoane, o parte din ele fiind retinute de DIICOT, iar alele fiind lasate sa plece, intrucat vor fi cercetate in libertate.

Potrivit DIICOT, procurorii de la crima organizata impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul IGPR – DCCO si IGPF au procedat la destructurarea unui grup infractional organizat cu legaturi transfrontaliere, specializat in obtinerea unor importante beneficii financiare, ca urmare a derularii unor operatiuni de import sau achizitii/livrari intracomunitare de bunuri, neinregistrarea in documentele contabile a operatiunilor realizate si/sau inregistrarea de operatiuni nereale, in scopul obtinerii rambursarii ilegale de TVA.

In mod concret, activitatea infractionala a vizat tranzactiile comerciale intracomunitare cu zahar si a gravitat in jurul urmatoarelor firme sau grupuri de firme: S.C. LEMARCO S. A. Bucuresti – reprezentata de invinuitul Tudor Constantin; S.C. DUCTIL ROM S. A. Bucuresti – reprezentata de invinuitul Sorin Stuparu; S.C. NOVICIO FOOD & BEVERAGE S.R.L. Ilfov – reprezentata de invinuitul Nicole Saikaly; S.C. VEGA TRADE COMODITIES S.R.L. Giurgiu – reprezentata de invinuitii Sorin Adrian Gazdac si Raluca Livia Gazdac.

DIICOT precizeaza ca activitatea infractionala a acestor invinuiti a fost sprijinita in diferite forme de catre Nicusor Dragan, director general adjunct in cadrul ANAF, Dan Stroe, director achizitii in cadrul ANAF; Elena-Madalina Naipeanu, angajat DGPF Giurgiu; Nadia Pacala, comisar in cadrul Garzii Financiare Centrale, George Popa, Bogdan Ionescu, Marin Zabava, Stelian Sebe, Mihaita Penciu, comisari in cadrul Garzii Financiare Giurgiu.

De asemenea, activitatea infractionala realizata de invinuiti pe raza judetului Giurgiu a fost sprijinita de Octavian Grecu, zis ‘Butoane’.

La activitatea infractionala a invinuitilor Sorin Gazdac si Raluca Gazdac a contribuit si Cezar Magureanu, dar, data fiind calitatea acestuia de senator in Parlamentul Romaniei, contributia acestuia va fi analizata intr-o cauza penala separata. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.