24M prezintă bateria fără celule sau module

Dezvoltatorul american de baterii 24M, cunoscut pentru tehnologia sa SemiSolid, a prezentat un nou sistem de baterii la Japan Mobility Show de la Toyko.

24M a prezentat la Tokyo o baterie care nu seamănă a baterie

ETOP înseamnă „Electrode-to-Pack” și înseamnă că electrozii sunt integrați direct în acumulator. Această tehnologie, spune 24M, elimină nevoia de celule și module individuale. Compania mai susține că noul sistem, potrivit pentru mașini electrice și aplicații staționare, oferă cea mai mare densitate de energie disponibilă în prezent la nivel de pachet și permite conectarea combinată în serie și paralel a electrozilor unității – o premieră în industrie.

Compania explică că bateriile actuale includ materiale care nu contribuie la capacitatea bateriei, cum ar fi metalele și materialele plastice, care cuprind carcasa celulei. Eliminarea acestor „componente de interconectare” a dus la eficiențe de ambalare de peste 70%, conform 24M.

Compania adaugă că eliminarea componentelor suplimentare reduce și costul total al acumulatorului. Cu toate acestea, nu a fost dezvăluit cât de mult vor scădea aceste costuri. Compania cu sediul în SUA a derivat din producătorul de baterii A123, în 2010. Mai important, Volkswagen Group a luat 25% din acțiuni în compania americană în 2022. Parteneriatul strategic asigură accesul VW la tehnologia 24M SemiSolid pentru litiu-ion de nouă generație.

Dan ATHANASIU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.