Camionul cu hidrogen produs de Isuzu are 800 km autonomie

De la semnarea unui acord, în ianuarie 2020, pentru a efectua cercetări în comun asupra camioanelor grele cu pile electrice, cele două companii au lucrat la verificarea compatibilității sistemului de propulsie Honda și a camioanelor grele Isuzu.

Isuzu și Honda plănuiesc să-și lanseze camionul greu alimentat cu celule de combustibil în 2027.

Isuzu și Honda au dezvoltat împreună primul lor camion greu GIGA FUEL CELL alimentat cu celule de combustibil. Vehiculul va fi expus la Japan Mobility Show 2023, începând cu 28 octombrie la Tokyo. Camionul se numește Giga Fuel Cell și, conform producătorului (producătorilor), este capabil să parcurgă 800 km fără a fi nevoie de realimentare.

Modelul GIGA FUEL CELL expus la Japan Mobility Show avea o configurație uzuală pentru camioanele utilizate pentru transportul interurban din Japonia: Lowdeck 8×4. Mai mult decât atât, GIGA FUEL CELL este echipat cu o funcție de furnizate externă a curentului electric, astfel încât să își poată valorifica capacitatea mare de producere energie, caracteristică vehiculelor care folosesc hidrogen drept combustibil și pot funcționa ca „stație de alimentare mobilă”, după cum este necesar, cum ar fi în vremuri de dezastru. Japonezii se gândesc la toate!

Greutatea totală a camionului este de 25 de tone, cu o capacitate a rezervorului de hidrogen de 56 kg și o putere nominală de 320 kW a motorului electric. Pot fi instalate patru module de celule de combustibil, fiecare cu o putere de 130 kW.

Dan ATHANASIU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.