Colaborare Nikola-BayoTech pentru transport hidrogen

Prin intermediul diviziei sale HYLA, producătorul de camioane Nikola va colabora cu BayoTech, un inovator în soluțiile de producție, transport și stocare a hidrogenului. 

Semiremorcile de transport de hidrogen HyFill de la BayoTech

Acordul recent anunțat urmărește să avanseze aprovizionarea fiabilă cu hidrogen a flotelor de vehicule electrice comerciale cu emisii zero alimentate cu celule de combustie.
Nikola intenționează să achiziționeze zece semiremorci de transport hidrogen BayoTech HyFill, pentru distribuția de hidrogen gazos cu înaltă presiune de la locurile de producție la stațiile de alimentare care deservesc flotele de vehicule electrice cu pile electrice. La schimb, se așteaptă ca BayoTech să achiziționeze până la 50 de capete tractor cu hidrogen de la Nikola.

Camioanele vor fi livrate în următorii cinci ani, primele douăsprezece camioane fiind livrate în 2023 și 2024. Acestea vor fi cuplate cu semiremorcile de transport de hidrogen HyFill de la BayoTech pentru a livra hidrogen cu emisii scăzute de carbon clienților care se vor aproviziona din centrele de producție de hidrogen ale BayoTech.

Dan ATHANASIU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.