Hidrogen pe țeavă, în Germania

După cum se știe, nu doar autovehiculele trebuie să renunțe la combustibilii fosili, ci și multe alte industrii. Drept urmare, gazele naturale vor fi înlocuite, în cele mai multe cazuri, cu hidrogen. Care trebuie transportat.

Image by macrovector on Freepik

O conductă de gaz natural a fost pregătită pentru transportul hidrogenului pentru prima dată în Germania. În prima etapă, gazele naturale vor fi pompate afară din conductele existente pe o lungime de 30 de kilometri. Acest lucru face loc pentru hidrogenul „verde”. Cu toate acestea, va dura până la începutul anului 2025 pentru ca hidrogenul să vină pe țeavă.

În viitor, hidrogenul ar trebui apoi transportat din zona de producție. Pregătirea pentru aceasta este văzută ca semnalul de pornire pentru o rețea de conducte de hidrogen la nivel național, care va avea o lungime de aproximativ 10.000 de kilometri. Circa jumătate din această rețea va trebui reconstruită, potrivit unui purtător de cuvânt al operatorului de rețea. Cealaltă jumătate va fi făcută din conducte reutilizate de la gazele naturale.

Dan ATHANASIU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.