Modular Vehicles primește o investiție din Emiratele Arabe Unite

Next Modular Vehicles este primul autobuz electric cu o concepție modulară, astfel încât să poată fi ajustat pentru orice nevoie de capacitate.

Modular Vehicles, o idee veche cu o abordare nouă.

A fost conceput de compania italiană NExT, fondată de Tommaso Gecchelin. Compania are un birou operațional în Dubai. Acum i s-a atribuit o investiție de 2,5 milioane de euro.

Scopul Next Modular Vehicles este acela de a fi capabil să răspundă atât la nevoile tipice de transport public, cât și de a fi configurat pentru utilizare la cerere, acolo unde este necesar. Vehiculul poate fi într-adevăr folosit ca un singur „vagon” sau cuplat la alte module, în funcție de cererea de transport la momentul respectiv.

În timpul orelor de vârf, vehiculul își poate începe călătoria cu 5 sau mai multe module conectate (acolo unde este posibil) pentru a satisface cererea de vârf. În funcție de numărul de vehicule, capacitatea poate ajunge la aceeași nivel cu un autobuz de 18 metri, sau chiar cu un tramvai. În afara orelor de vârf, poate circula cu o configurație mai ușoară, de 2 sau 3 module, iar cele care nu sunt necesare pentru acoperirea cererii pot fi parcate și ținute la depou în așteptarea următorului vârf.

Dan ATHANASIU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.