Protest prin incendiere

Departamentul de pompieri din Frankfurt a primit marțea trecută un apel, în jurul orei 3:20 am, că un incendiu a izbucnit într-o parcare a unui dealer auto.

Fără alte comentarii

Până la sosirea pompierilor la fața locului, focul s-a extins la mai multe mașini. În jurul orei 4:30, incendiul era deja stins, însă zece mașini au fost distruse și alte cinci au fost avariate. Cauza a fost identificată repede printr-o scrisoare de revendicare anonimă publicată pe un portal media independent asociat cu stânga germană.

În comunicarea lor, grupul de protest a evidențiat Tesla, printre alți producători: „Corporația aceasta reprezintă, ca nimeni alta, ideologia capitalismului verde și distrugerea globală și colonială în curs. Automobilele electrice sunt prezentate constant ca alternativă curată. Aceasta este o minciună cinică. Ca și alte corporații, Tesla exploatează resursele din întreaga lume. Materiile prime necesare pentru bateriile mașinilor electrice, precum litiu și cobaltul, sunt extrase din America Latină sau Africa în condiții dificile. În ciuda piedicilor ecologice, combustibilii fosili sunt încă necesari pentru transport și producția de bunuri.”

Dan ATHANASIU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.