Rezultat studențesc. Mașina solară

O echipa de studenți ai TU Eindhoven a dezvoltat integral o mașină de teren care este alimentată doar de energia soarelui și poate funcționa astfel independent de stațiile de încărcare.

Hai băieții noștri, faceți și voi la fel!

Stella Terra este suficient de robustă pentru a rula atât pe drumuri asfaltate, cât și pe terenuri denivelate.

Echipa Solar Eindhoven construiește mașini inovatoare și eficiente, alimentate de soare, la fiecare doi ani. Echipa a câștigat anterior World Solar Challenge din Australia de patru ori la rând, concurând în clasa de mașinilor de familie (Cruiser Class). În 2021, echipa construiește un minivan alimentat cu energie solară, Stella Vita, și călătorește cu el în cel mai sudic punct al Europei.

Energia solară pentru Stella Terra este colectată de panouri solare de pe acoperiș. Cu aceste panouri solare și construcția sa robustă, Stella Terra obține o independență completă într-o manieră durabilă, oriunde în lume. Această mașină solară, care este legală pe drumurile publice, are o viteză maximă de 145 de kilometri pe oră, cântărește doar 1.200 de kilograme și are o autonomie de 630 de kilometri într-o zi însorită.

Dan ATHANASIU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.