Volvo Group reutilizează bateriile sale

Un exemplu de studiat pentru cei care au deja autobuze electrice.

Grupul Volvo s-a numărat, în iunie 2022, printre investitori Connected Energy. Atunci când aceasta a strâns 15 milioane de lire sterline, patru milioane proveneau de la Volvo.
Grupul s-a alăturat noilor investitori Connected, cum ar fi Caterpillar sau Mercuria anul trecut. Recentul acord între Connected și Volvo Energy va începe în acest an, deoarece Volvo dorește să lanseze sistemele de stocare a energiei în Europa până la începutul anului 2025.

Partenerii vor recupera bateriile de la autobuzele, camioanele și utilajele electrice ale grupului Volvo și le vor crea o a doua viață în instalațiile Connected Energy. În timp ce compania va dezvolta un sistem specific pentru Volvo, Connected Energy a lansat, de ceva timp, tehnologia E-Stor cu parteneri precum Swarco în Marea Britanie sau Renault în Franța.

Printre cele mai recente proiecte se numără stația pilot la scară largă din Nottingham, unde bateriile reutilizate se conectează la rețele solare și încarcă din nou vehiculele electrice.

Volvo Energy a instalat recent, de asemenea, tehnologia E-Stor a Connected Energy la uzina sa din Göteborg, Suedia, pentru a testa și revizui rata de răspuns la rețeaua electrică. Cei doi parteneri nu au menționat volume sau capacitatea vizată, dar se așteaptă ca numărul de baterii returnate de la aplicațiile de primă viață să „crească substanțial” în următorii câțiva ani.

Dan ATHANASIU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.