cargo-partner a deschis un centru iLogistics în apropierea aeroportului din Ljubljana

cargo-partner a deschis noul său centru iLogistics din Ljubljana, aflat în imediata vecinătate a aeroportului din Ljubljana, și a demarat activitatea în luna august. După prima lună de activitate, ceremonia de inaugurare, la care au participat peste 300 de invitați, a oferit ocazia de a mulțumi echipei responsabile pentru proiect, precum și clienților și partenerilor din regiune, dar și de a sărbători împreună succesul companiei. 

Petrecerea a demarat cu scurte discursuri susținute de CEO-ul companiei, Stefan Krauter, și de directorul general al filialei din Slovenia, Viktor Kastelic, cărora li s-au alăturat Sigrid Berka, ambasadorul austriac în Slovenia și Alenka Bratušek, viceprim-ministru și ministru al infrastructurii din Slovenia.

După discursuri, Kastelic a invitat pe scenă echipa de proiectare a Centrului iLogistics și le-a mulțumit pentru construirea și implementarea cu succes a proiectului. La cină, oaspeții au putut urmări un impresionant spectacol de lumini și muzică live susținut de trupa de jazz “Perpetuum Jazzile” precum și un spectacol de dans mai puțin obișnuit, cu colete, pus în scenă de renumitul coregraf sloven, Miha Krušič.

Viktor Kastelic, directorul general al cargo-partner Slovenia, a explicat motivația din spatele investiției de 28 de milioane de euro: „Obiectivul nostru a fost să folosim acest important hub strategic din inima Europei și să îl transformăm într-un complex logistic de ultimă generație, unind astfel sediul nostru, precum și celelalte birouri din Ljubljana, sub un singur acoperiș. Ne-am implicat cu drag în acest proiect deoarece dorim să oferim cele mai bune condiții de muncă, să fim un angajator excelent pentru personalul nostru și cel mai bun partener pentru clienții noștri!”.

Stefan Krauter, CEO cargo-partner, și-a exprimat încântarea pentru finalizarea la timp a proiectului și pentru prezența în creștere a companiei în Slovenia: “Prin poziția geostrategică favorabilă, Slovenia este o legătură naturală între Europa Centrală și de Sud-Est. În plus, porturile Koper și Trieste oferă un punct important de legătură cu Asia și marea Mediterană. Această investiție majoră va consolida rețeaua noastră puternică și expertiza noastră în Europa Centrală și de Est și va oferi baza ideală pentru creșterea noastră continuă.”

Sigrid Berka, ambasadorul Austriei în Slovenia, a subliniat importanța investiției pentru dezvoltarea regiunii și a felicitat cargo-partner pentru recunoașterea importanței Sloveniei ca un hub logistic european prosper, precum și pentru crearea de locuri de muncă moderne și atractive.

Proiectul de construcție a fost realizat în colaborare cu arhitecții Protim Ržišnik Perc și, în ciuda complexității și dimensiunii clădirii, a fost finalizat în unsprezece luni. Pe parcursul lunii august 2019, toate birourile și depozitele cargo-partner din Ljubljana, inclusiv sediul companiei slovene, s-au mutat în noul spațiu, iar biroul companiei din Koper va rămâne în Sermin.

Despre noul depozit

Cu o suprafață totală de 25,000 m², centrul iLogistics din Ljubljana este unul dintre cele mai mari complexe de depozite din țară. Depozitul are 44 docuri de încărcare și oferă peste 20.000 de locații pentru paleți. În plus, locația are un spațiu de 6.000 m² dedicat depozitării și manipulării pieselor mici, precum și un spațiu de 5.000 m² pentru depozitare tip block. O clădire suplimentară de depozitare cu 8.000 m² va putea fi construită lângă depozitul actual, într-o etapă ulterioară.

Centrul permite depozitarea în condiții de temperatură controlată și îndeplinește cerințele pentru depozitarea și manipularea celor mai exigente mărfuri, cum sunt produsele farmaceutice și dispozitivele medicale, produsele auto și high-tech. Culoarele sistemelor de rafturi sunt o combinație între culoare înguste, cu sistem de ghidare prin fir inductiv, specifice sistemelor de rafturi foarte înalte și culoare largi, specifice sistemelor de rafturi standard. Depozitul respectă standardul TAPA și accesul în incintă este controlat strict. 

În baza experienței în domeniu dar și a echipamentelor de ultimă generație, în noua locație compania oferă o gamă vastă de servicii de logistică, inclusiv depozitare pe termen scurt și lung, picking comenzi, ambalare, etichetare, cross-docking, consolidare mărfuri, distribuție multi-channel și eFulfillment pentru magazinele online.

Despre clădirea de birouri 

Clădirea destinată birourilor oferă un spațiu de 4,000 m² distribuiți pe patru etaje și este o construcție eficientă din punct de vedere energetic cu tenhologie inteligentă intergată. Etajele trei și patru sunt destinate exclusiv birourilor cargo-partner în timp ce etajele inferioare sunt disponibile pentru închiriere companiilor care doresc să beneficieze de avantajele locației și facilitățile clădirii. La parter este recepția, sălile de ședinte, câteva spații de birouri precum și o zonă de recreere pentru angajații cargo-partner. 

Urmare a reacției angajaților față de noua locație, Viktor Kastelic, Managing Director al cargo-partner Slovenia, a declarat: “Prin aspectul său modern, noua clădire oferă diverse zone de recreere unde se pot întâlni colegii pentru discuții spontane. Suplimentar, o cafenea, terasa și balcoanele oferă spații pentru relaxare și comunicare creativă. Colegii s-au arătat foarte entuziasmați de noile condiții de lucru, de care eu sunt în mod special mulțumit.” 

Ca și în cazul depozitului, clădirea de birouri a fost proiectată conform celor mai noi tendințe. Pe lângă spațiile atractive de birouri și suprafețele mari de sticlă, terasele clădirii oferă o vedere extraordinară către Alpii Kamniško-Savinjske pe o parte și către aeroport pe partea opusă. Peretele verde din hol este o altă caracteristică specială. Suplimentar colțurilor dinamice destinate relaxării și socializării și bucătăriei moderne care poate găzdui 50 de persoane, angajații cargo-partner beneficiază și de o sală de fitness. Clădirea are control automat al sistemului de iluminare, climatizare inteligentă și acces controlat. În parcarea clădirii au fost instalate spații de încărcare pentru mijloace de deplasare electrice. 

Strategia expansiunii capacităților logistice la nivel mondial

cargo-partner este prezentă în Slovenia din 1996 și are în prezent peste 100 de angajați la nivel local. Prin construirea centrului iLogistics din Ljubljana, compania creează în primă etapă 30 de locuri noi de muncă, contribuind semnificativ la dezvoltarea economică a regiunii. În 2018, agenția publică SPIRIT Slovenia a onorat această contribuție cu premiul Invest Slovenia FDI la categoria “Logistics Center/Hub”.

In recent years, the cargo-partner group has been heavily investing into the expansion of its worldwide contract logistics capacities. Beside the project near Ljubljana Airport, the most recent investments include new iLogistics Centers in Sofia, Vienna and Prague as well as the ongoing expansion of the iLogistics Center in Dunajska Streda, Slovakia.

În ultimii ani, grupul cargo-partner a investit puternic în extinderea capacităților sale de logistică la nivel mondial. Pe lângă proiectul din apropierea aeroportului din Ljubljana, cele mai recente investiții includ noile centre iLogistics din Sofia, Viena și Praga precum și extinderea continuă a centrului iLogistics din Dunajska Streda, Slovacia. 

Despre cargo-partner

cargo-partner este o companie privată, furnizor al unei game complete de servicii info-logistice integrate, soluții de depozitare, transport mărfuri pe cale aeriană, maritimă și rutieră. Cu o experiență de peste o treime de secol în tehnologia informației și în optimizarea lanțului de aprovizionare, compania proiectează servicii personalizate pentru o gamă largă de industrii, pentru a crea beneficii competitive pentru clienții săi din întreaga lume.

Înființată în 1983, cargo-partner a generat o cifră de afaceri de 753 milioane de euro în 2018 și în  prezent are 3.000 de angajați în întreaga lume. În 2018, grupul cargo-partner a sărbătorit cea de-a 35-a aniversare.

cargo-partner în România 

Având o experiență de peste 18 ani pe piața locală, cargo-partner Expediții srl este un furnizor de servicii complete în transportul și logistica mărfurilor, deservind un vast portofoliu de clienți. Cu o echipă de aprox. 230 colegi și un bogat know-how local în optimizarea întregului lanț de aprovizionare, compania oferă servicii excelente atât pentru clienții săi din România cât și în întreaga lume. 

Oferim expertiză de la oricare dintre birourile noastre din Timișoara, Cluj, Constanța, Iași și Sibiu precum și de la sediul nostru central din București. În 2017, cargo-partner Expediții srl a generat o cifră de afaceri de 32 milioane euro și un total de 50,000 transporturi (transport aerian, maritim și terestru).

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.