Citronex închiriază 4.000 mp în MLP Bucharest West

Grupul polonez Citronex, unul dintre cei mai mari importatori și distribuitori de banane la nivel global, a închiriat 4.000 mp spații de depozitare în proiectul MLP Bucharest West, într-o tranzacție securizată de Dunwell, cea mai mare agenție de consultanță specializată în sectorul industrial din România.

Citronex deschide, astfel, al doilea centru de distribuție în România, după ce anul trecut a intrat pe piața locală cu un depozit de 2.500 mp în Timișoara, tot printr-o tranzacție intermediată de Dunwell.

„România continuă să fie o piață tot mai atractivă pentru investitorii străini. După intrarea pe piața locală, în 2018, succesul înregistrat de Citronex la nivel local a încurajat grupul polonez să identifice noi oportunități de dezvoltare în țara noastră. Ne bucurăm că am reușit să identificăm cea mai potrivită soluție, cu proiectul MLP din vestul Capitalei și să atragem o investiție extrem de importantă la nivel local”, a declarat Daniel Cautiș, managing partner Dunwell.

MLP Group a demarat la începutul acestui an construirea primului său parc logistic din România, în zona de Vest a Bucureștiului, un proiect ce va totaliza peste 99.000 mp de spații industriale de închiriat.

Dunwell și MLP Group se află deja la a doua tranzacție încheiată cu succes pe plan local. În T3, compania de consultanță a fost implicată în semnarea primului contract de inchiriere în cadrul proiectului MLP Bucharest West, unde Marelvi, una dintre cele mai mari companii de distribuție din România, a închiriat o suprafață de 8.400 mp, ceea ce reprezintă aproximativ o treime din totalul primei faze de construcție a proiectului din vestul Capitalei (22.000 mp).

Daniel Căutiș, managing partner Dunwell

„Chiriașii analizează cu atenție deosebită proiectele industriale moderne, clasa A, pe care își doresc să le ocupe. Acestea beneficiază de o poziție și o conexiune la infrastructură excelente, cât și de un nivel sporit de siguranță. Investitorii și dezvoltatorii imobiliari s-au aliniat cerințelor actuale, astfel că cele mai noi proiecte livrate la nivel local beneficiază de cele mai moderne standarde în domeniu”, a adăugat Daniel Cautiș.

Pentru anul în curs, Dunwell estimează că volumul tranzacțiilor va fi similar cu cel din 2018 și se va situa la peste 500.000 mp, realizate atât de agenții, cât și direct cu dezvoltatorii. În prima jumătate a anului, Dunwell a intermediat tranzacții de peste 45.000 mp, iar până la finalul lui 2019 estimează că volumul total tranzacționat va depăși pragul de 100.000 mp.

În ceea ce privește livrările de noi spații industriale, stocul total de proiecte moderne a depășit pragul de 4 milioane mp, în condițiile în care potențialul de dezvoltare anunțat la începutul lui 2019 se ridică la aproximativ 700.000 mp noi proiecte de spații industriale la nivelul întregii țări.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.