2 morti si 7 raniti intr-un accident de autobuz langa Constanta

Un autobuz s-a ciocnit frontal de un utilaj de deszapezire dupa ce soferul a facut o depasire neregulamentara. Accidentul s-a soldat cu 2 morti si 7 raniti. Potrivit Realitatea TV, in autobuzul cu 37 de locuri se aflau 15 pasageri, aflati in drum spre serviciu. Accidentul s-a produs intre Constanta si Tulcea, in dreptul localitatii Lumina, circulatia fiind blocata mai multa vreme.

Acesta este al treilea accident produs de la inceputul anului in care este implicat un mijloc de transport de persoane. Cel mai recent accident a avut loc, anul acesta, pe 24 ianuarie. Sase persoane au fost ranite dupa ce doua microbuze s-au ciocnit pe Drumul National 1. Pe 8 ianuarie 2010 in localitatea Cavnic din judetul Maramures, un microbuz a iesit de pe carosabil si s-a izbit de zidul unei scoli. Opt din cele zece persoane din masina au fost ranite.

Cel mai grav accident rutier din ultimii ani s-a produs pe 29 noiembrie 2005, in judetul Ialomita, langa Slobozia. Soferul unui microbuz cu 26 de pasageri a pierdut controlul volanului, iar masina s-a izbit de un copac: 16 morti si 11 raniti.

Bilantul facut de politia rutiera arata ca in 2009 au avut loc 118 accidente in care au fost implicate autobuze sau microbuze. 44 de oameni au murit si 125 au fost grav raniti. Fata de 2008, numarul accidentelor a scazut, dar numarul deceselor a crescut cu peste 90 la suta.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.