22 de poduri reconstruite in zona Focsani-Odobesti

 

Reconstruirea celor 22 de poduri de pe DN2M Focsani – Odobesti – Andreiasu si DN2L Tisita – Soveja, distruse in inundatiile din 2005, s-a finalizat, iar receptia finala a lucrarilor a fost efectuata, marti, de o comisie a Ministerului Transporturilor si Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale a la.

 

Lucrarile au fost finantate prin ISPA (32,9 milioane euro) si de la bugetul de stat (restul pana la 41,4 milioane euro). Din totalul celor 22 de poduri, 18 sunt pe DN2M Focsani – Odobesti – Andreiasu (16 refacute din temelii si 2 reparate), iar 4 sunt pe DN2L Tisita – Soveja. Proiectul a fost lansat in 2006, imediat dupa inundatii, dar executia lucrarilor a inceput abia in 2008.

Cat priveste refacerea drumului DN2M, distrus in cea mai mare, Stefan Ilie, directorul adjunct in cadrul Directiei Regionale de Drumuri Nationale, sustine ca va fi realizata in functie de finantarile alocate. \”Nu s-a lucrat la partea de drum, pentru ca nu facea parte din acest program (cel cu podurile, n. red.). DN2M este intr-un program 2011-2015, iar in functie de finantare se va stabili si prioritizarea lucrarilor\”, a precizat el.

Magda SEVERIN

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.