23.000 de masini radiate in Sectorul 3

 

In primele opt lui ale anului au fost inregistrate la Primaria Sectorului 3 circa 23.000 de incetari de posesie auto aferente persoanelor juridice si fizice. Potrivit legii, cetatenii care vor sasi instraineze masina trebuie sa se prezinte la Directia de Impozite si Taxe Locale, in vederea radierii fiscale.

Potrivit Codului de Procedura Fiscala al Romaniei art. 113, al. (5), „Pentru instrainarea dreptului de proprietate asupra cladirilor, terenurilor si a mijloacelor de transport, contribuabilii trebuie sa prezinte certificate de atestare fiscala prin care sa se ateste achitarea tuturor obligatiilor fiscale locale datorate autoritatii administratiei publice locale pe a carei raza se afla inregistrat fiscal bunul ce se instraineaza. Actele prin care se instraineaza cladiri, terenuri, respectiv mijloace de transport, cu incalcarea prezentului alineat, sunt nule de drept”.

Persoanele interesate trebuie sa se prezinte la DITL cu urmatoarele documente:

Etapa I – eliberarea certificatului fiscal

A. Persoane fizice:

1. cerere de eliberare certificat fiscal completata, semnata si datata;

2. BI/CI – original si copie;

B. Persoane Juridice:

1. cerere de eliberare certificat fiscal completata, semnata si datata;

2. delegatie semnata si stampilata;

3. BI/CI delegat;

4. ultima balanta de verificari;

Etapa II – radierea fiscala a mijlocului de transport instrainat

Atat pentru persoanele fizice cat si cele juridice:

1.cerere de scoatere din evidenta completata, datata si semnata

2.documentul de instrainare (contract vanzare cumparare / factura; contract de novatie, act de dezmembrare, nota contabila de casare vizata si stampilata);

3.cartea de identitate a masinii;

4. fisa de inmatriculare.

In cazul persoanelor fizice, actele vor fi depuse la cele trei sediii ale DITL de pe raza Sectorului 3: str. Sf. Vineri nr. 32, str. Lucretiu Patrascanu nr. 3-5 si sos. Campia Libertatii nr. 36. In cazul persoanelor juridice, actele se depun in sediul DITL Sector 3 din str. Sf .Vineri nr. 32. Program de lucru cu publicul: luni, marti, miercuri, vineri: 8.30-16.30 si joi: 8.30-18.30. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.