41 de trenuri anulate

CFR Călători a anulat în dimineața de 23 martie, din cauza ninsorilor abundente, 41 de trenuri pe relația Bucureşti – Constanţa, Tulcea, Ciulniţa şi Slobozia, dar şi garniturile care trebuiau să facă legătura între Caracal – Corabia, Lotru – Piatra Olt, Slatina – Piatra Olt, Piatra Olt – Craiova, Craiova – Băileşti, Roşiori – Turnu Măgurele, Alexandria – Roşiori, Buzău – Constanţa, Craiova – Sibiu, Piatra Olt – Piteşti şi retur. 

sursă foto: CFR Călători

Este de așteptat ca în cursul zilei să mai apară anulări de curse feroviare. LISTA trenurilor anulate – AICI. “Aceasta va fi actualizată periodic, în funcție de evoluția condițiilor meteo și de situația din teren”, precizează CFR Călători, în comunicatul remis redacției.

Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile afectate şi vor să renunţe la călătorie vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/călătoriilor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Detalii pe www.cfrcalatori.ro, la secţiunea Trafic intern. 

CFR Călători recomandă pasagerilor ca înainte de efectuarea călătoriei să se informeze despre condiţiile meteo şi să solicite informaţii despre eventualele întârzieri şi anulări produse în traficul feroviar la staţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, în aplicația INFO TREN ÎN CIRCULAȚIE (http://www.cfr.ro/index.php/cauta-tren), precum telefonic, la:

La rândul său, CFR SA, transmite că “până la această oră nicio linie de cale ferată nu a fost închisă, însă pe raza regionalelor de cale ferată Craiova şi Constanţa circulaţia pe anumite segmente de cale ferată se desfăşoară în condiţii speciale, măsură necesară pentru a permie continuitate în traficul feroviar, dar și posibilitatea de a interveni cu pluguri pentru deszăpezire”.

În acest moment, din cauza ninsorii viscolite, pe 7 secţii CF din jumătatea de sud a ţării, sunt înscrise în circulaţie doar trenurile tractate cu locomotive Diesel.

Tronsoane pe care se circulă în condiţii speciale:

  • Caracal – Corabia (doar cu locomotive Diesel)
  • Caracal – Podu Olt (doar cu locomotive Diesel)
  • Roşiori Nord – Alexandria (doar cu locomotive Diesel)
  • Roşiori Nord – Turnu Măgurele (doar cu locomotive Diesel)
  • Craiova – Calafat (doar cu locomotive Diesel)
  • Craiova – Piteşti (doar cu locomotive Diesel)
  • Tulcea – Medgidia – (doar cu locomotive Diesel)

De asemenea, între Bucureşti – Lehliu şi Videle – Giugiu se acţionează cu pluguri de zăpadă astfel încât trenurile să circule în condiţii optime.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.