44 de TIR-uri cu marfuri de 3,6 milioane lei, confiscate de la inceputul anului

 

Garda Financiara a confiscat de la inceputul anului 44 TIR-uri cu marfuri provenite din achizitii intracomunitare destinate comercializarii ilicite pe teritoriul Romaniei, valoarea totala a marfurilor fiind de 3,6 milioane de lei, a declarat Sorin Florea, comisarul general adjunct al Garzii.

 

Astfel, 27 TIR-uri transportau legume-fructe in valoare totala de 1,52 milioane lei, 10 TIR-uri transportau carne si preparate din carne in valoare de 1,28 milioane lei, 2 TIR-uri transportau otel beton si alte 5 TIR-uri, diverse produse. Totodata, comisarii Garzii Financiare au aplicat amenzi aferente controalelor in valoare de 1,48 milioane lei si au impus decizii de masuri asiguratorii in valoare de 166,92 milioane lei. Ca urmare a actiunilor intreprinse, valoarea TVA achitat in avans se ridica la 26,15 milioane lei.

In urma actiunilor de monitorizare a traficului de bunuri reprezentand achizitii intracomunitare, derulate de Garda Financiara, la punctele de trecere a frontierei de stat, in perioada 1 ianuarie 2011-28 februarie 2011 s-au identificat 11.724 transporturi efectuate pentru 2.716 societati comerciale. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.