Accident multiplu în Ungaria. Precizările Eurolines

sursă foto: DIGI 24
sursă foto: DIGI 24

Un accident în care au fost implicate 16 autovehicule s-a produs pe o ceața densă, miercuri dimineață, în Ungaria, la 2 km de Vama Nădlac, iar printre mașini se află și un autocar al companiei de transport Eurolines, înmatriculat în România, care venea de la Hamburg și avea ca destinație București.

Potrivit unui bilanț provizoriu, 39 de persoane au fost implicate în accident, dintre care 4 au decedat – inclusiv un român, dar nu din autocar – iar 11 sunt rănite. Patru răniți sunt în stare gravă.

Precizările Eurolines

“În dimineața zilei de 15 februarie 2017, in jurul orei 08:40, un autocar al companiei de transport Danvi Top Expeditii, inchiriat de compania Eurolines Romania, ce efectua cursa de linie regulată Hamburg-Bucuresti, a fost implicat într-un accident rutier pe teritoriul Ungariei, la o distanță de 2 km de Nădlac, precizează Eurolines.

“În autocar se aflau 17 pasageri. În urma acestui incident niciunul dintre pasageri nu a avut de suferit, doar soferul aflat la volan a fost accidentat si transportat la spital.

Toti pasagerii au fost deja preluati de un autocar trimis de Eurolines Romania si se afla in drum catre destinatie”, se arată în comunicatul remis redacțiie.

Se pare ca accidentul a fost provocat din cauza a doua microbuze care stationau nesemnalizat pe banda a doua de mers, in urma unui accident survenit anterior. Soferul autocarului, pe fondul vizibilitatii scazute si a conditiilor meteo nefavorabile, a incercat sa impiedice coliziunea cu cele doua microbuze, dar nu a reusit sa evite impactul.

Eurolines Romania se afla in legatura cu pasagerii si familiie acestora.

Pentru informatii suplimentare, Eurolines Romania pune la dispozitia clientilor si partenerilor sai doua linii telefonice non-stop:

021-316.77.82
0733-10.27.68

MAE: Un român se află printre decedați

Ministerul român al Afacerilor Externe (MAE) precizează că un cetățean român se află printre persoanele decedate: “Conform informațiilor preliminare comunicate de către autoritățile ungare de la fața locului, printre persoanele decedate în urma accidentului se află și un cetățean român. Șase cetățeni români răniți au fost transportați la unitățile sanitare din Szeged și Mako”.

Autoritățile ungare continuă cercetările, pentru a stabili circumstanțele producerii accidentului și au confirmat identitatea tuturor persoanelor implicate în accident.

De asemenea, consulul general al României la Szeged s-a deplasat la locul accidentului și este în legătură permanentă cu reprezentanții poliției ungare și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, care participă la intervenție.

Reprezentantul Oficiului Consular român urmează să se deplaseze de urgență la unitățile medicale menționate, pentru a obține informații suplimentare cu privire la starea persoanelor rănite și pentru a acorda asistența consulară necesară, mai arată MAE.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.