Acțiune pentru depistarea celor care transportă ilegal persoane

Direcţia Rutieră a Poliției Române a coordonat, în perioada 2-3 octombrie, o acțiune în toate municipiile și orașele din țară, pentru depistarea și sancționarea celor care efectuează transport rutier ilegal de persoane, contra cost. Au fost verificate 5.818 autovehicule care transportau persoane şi s-au aplicat 930 de amenzi.

Din totalul sancţiunilor, 138 au fost aplicate pentru încălcarea Legii nr. 38/2003 privind taximetria, 754 amenzi – pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice şi 38 – pentru abateri prevăzute şi sancţionate de alte acte normative.

Totodată, poliţiştii au reţinut 13 permise de conducere și au retras 130 de certificate de înmatriculare, pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege.

Oamenii legii au identificat și 194 de conducători de autoturisme care efectuau în mod ilegal transport de persoane, contra cost. În 81 de situaţii, în care s-a demonstrat repetabilitatea abaterii, s-a dispus imobilizarea autovehiculelor prin reţinerea certificatelor de înmatriculare şi a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare şi conducătorii acestora au fost sancţionaţi contravenţional.

“Cei 113 conducători auto care au fost depistaţi pentru prima dată efectuând în mod ilegal transport de persoane contra cost au fost informaţi cu privire la faptul că au fost luaţi în evidenţele poliţiei, iar în situaţia în care vor mai fi depistaţi în trafic efectuând acest gen de transport, vor fi sancţionaţi contravenţional şi se va dispune suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculului”, precizează Poliția Română.

Ca exemplu, un bărbat de 27 de ani, din Iaşi, a fost depistat în timp ce transporta persoane contra-cost cu autoturismul, pe raza localităţii Cârlig, fără a deţine licenţă de transport.

De asemenea, cel în cauză nu deţinea poliţă R.C.A. valabilă pentru autoturism, fiind sancţionat contravenţional conform Legii 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, dispunându-se suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculului, prin reţinerea certificatului şi a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare.

În plus, poliţiştii din Suceava au depistat un bărbat de 43 de ani, din oraşul Liteni, în timp ce efectua transport de persoane contra cost, pe ruta Suceava – Liteni şi retur, cu autoturismul, fără a deţine autorizaţie taxi.

Cel în cauză a fost sancţionat conform Legii 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi şi în regim de închiriere, dispunându-se suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculului prin reţinerea certificatului şi a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.