Adio AST pentru marfuri divizibile!

Printr-un act normativ adoptat pe 29 ianuarie 2010, Guvernul a aprobat o serie de modificari la Ordonanta nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, in vederea exploatarii si mentinerii in stare buna a drumurilor publice si pentru cresterea sigurantei rutiere.

Modificarile vizeaza un control mai eficient, clarificarea responsabilitatilor ce revin atat administratorilor drumurilor publice cat si utilizatorilor, eliberarea autorizatiilor speciale de transport (AST) pentru efectuarea transporturilor rutiere care depasesc masa si dimensiunile maxime admise si modalitatea de efectuare a transporturilor rutiere cu astfel de depasiri. De asemenea, este majorat cuantumul amenzilor contraventionale pentru incalcarea legislatiei in domeniu, se arata in comunicatul Guvernului.

„Nu se mai acorda sub nici o forma nici un fel de autorizatie speciala de transport decat pentru marfurile indivizibile\”, a precizat ministrul Transporturilor, Radu Berceanu.

Adoptarea acestei ordonante asigura transpunerea in legislatia interna a unor prevederi din Directiva Consiliului 1996/CE de stabilire pentru unele vehicule rutiere care circula in interiorul Comunitatii, a dimensiunilor maxime autorizate in traficul national si international si a greutatii maxime autorizate in traficul international.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.