Aeroportul din Munchen, singurul din Germania cu creștere la transportul de marfă, în 2023

Aeroportul din Munchen a fost singurul mare aeroport german care a înregistrat o creștere a transportului de marfă, în 2023, conform datelor Asociației Aeroporturilor Germane (ADV). Cu un volum de 284.000 de tone, aeroportul a înregistrat o creștere de 6,6% față de anul 2022, în timp ce volumul total din Germania a scăzut cu 7,1%.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

O parte semnificativă a acestei creșteri se datorează încărcăturii de burduf, adică mărfurilor transportate în cala de marfă a aeronavelor de pasageri, care a crescut cu până la 11% pe aeroportul din Munchen. Conexiunile directe cu China, reluate la mijlocul anului trecut, noua rută spre Bangalore, în sudul Indiei, și cele patru zboruri săptămânale spre Taipei au fost, de asemenea, foarte bine primite, în special de către industria de export bavareză, care se bucură de o stare de sănătate bună.

Volumele de marfă continuă să crească în 2024: Comparativ cu aceeași lună a anului precedent, volumul de marfă a crescut cu 6,5% în ianuarie și cu 10,8% în februarie. În general, volumul de marfă de pe aeroportul din München a revenit acum la aproape 90% din nivelul de dinaintea pandemiei.

Disponibilitatea capacității de transport de marfă va continua să crească în acest an. Noile rute către Seattle, Johannesburg și Vietnam, precum și zborurile suplimentare din program (inclusiv către Beijing și Osak) oferă companiilor industriale și de logistică din zona de deservire a aeroportului din München oportunități suplimentare de a transporta marfă direct prin München.

Zona de marfă a Aeroportului din München este deosebit de atractivă, cu timpi de rotație rapizi, datorită infrastructurii sale eficiente, care permite transportarea rapidă a mărfurilor la aeronavă datorită distanțelor scurte. Această infrastructură continuă să se dezvolte: DHL Express intenționează să deschidă o nouă clădire pentru manipularea mărfurilor, în vară. De asemenea, aeroportul dispune de mult spațiu pentru o viitoare extindere în zona de marfă.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.