Aeroportul Suceava, certificat UE

Aeroportul Internațional “Ștefan cel Mare” Suceava a fost certificat de Autoritatea Aeronautică Civilă Română cu respectarea cerințelor stabilite prin Regulamentul nr. 139/2014 al UE.

Este al doilea aeroport din România certificat UE, după Aeroportul “Traian Vuia” din Timișoara.

Noul certificat atestă că Aeroportul Suceava îndeplinește cerințele de fond și cele esențiale privind aerodromurile, respectiv caracteristicile pistei de aterizare-decolare cu cod de referință 4D și operarea în condiții de vizibilitate redusă și un sistem de management conform normelor Agenției Europene Privind Siguranța Aviației Civile — EASA.

Anunțul a fost făcut duminică de președintele Consiliului Județean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur. “Am satisfacția de a fi putut contribui, împreună cu colegii mei, la accesarea de fonduri pentru implementarea proiectului Modernizare suprafață de mișcare și balizaj, turn de control și amenajarea terenului în vederea amplasării sistemului de navigație tip ILS. Obiectivul principal al proiectului de finanțare a fost modernizarea și dezvoltarea infrastructurii aeroportuare de la Aeroportul Suceava, pentru a putea asigura servicii de trafic aerian în condiții de maximă siguranță și securitate, conform reglementărilor naționale și internaționale din domeniul aeronautic. (…) Categoria aerodromului, 4D, dovedește că la Suceava pot ateriza aeronave de mari dimensiuni, precum Airbus A310 sau Boeing 767”, a precizat el.

Certificatul a fost obținut în urma unui proces de conversie, timp de un an, ce a constat în pregătirea profesională continuă a angajaților pentru aplicarea noilor reglementări europene, conceperea și redactarea documentației specifice, lucrări la infrastructură și modificări calitative și de oportunitate în sistemul de management, dar și un program de audit foarte riguros.

“Obiectivul principal al Aeroportului Suceava îl reprezintă creșterea constantă a calității serviciilor prestate, îmbunătățirea continuă a condițiilor asigurate călătorilor și aeronavelor care tranzitează aeroportul, precum și asigurarea celui mai înalt nivel de siguranță și securitate conform standardelor internaționale'”, a spus Flutur.

Această certificare va fi un argument în plus pentru companiile aeriene în perspectiva deschiderii de noi zboruri interne și internaționale pe aeroportul sucevean.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.