Ajutor de acasa – site pentru romanii din Spania

Ministerul Muncii a lansat, miercuri, site-ul www.spania.ajutordeacasa.ro, ce cuprinde ghid ce acopera complet tematica referitoare la relatiile de munca ale cetatenilor romani pe teritoriul Spaniei. Aplicatia contine si o sectiune de contacte utile ale institutiilor din Romania si Spania care pot solutiona aspecte legate de raporturile de munca si probleme conexe acestora, precum si o adresa de posta electronica la care cetatenii pot apela pentru raportarea oricaror nereguli legate de raporturile de munca din Spania.

Adresa de posta electronica este conectata direct la Call-center-ul gestionat de minister prin intermediul Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca, iar pe baza sesizarilor primite de la echipa de lucru, eventualele abuzuri si/sau incalcari ale legii vor fi semnalate imediat oficialilor spanioli, prin atasatul pe probleme de munca si sociale din cadrul Ambasadei Romaniei la Madrid.

O echipa de 15 specialisti de la Ministerul Muncii si ANOFM preia apelurile muncitorilor romani. Acestia au fost instruiti, testati si evaluati pentru a oferi raspunsuri competente pe tematica specifica Spaniei. Site-ul va fi actualizat constant, pe masura ce se vor primi noi date si informatii, sau se vor semnala noi tipuri de probleme care implica raporturi de munca pe teritoriul spaniol, potrivit sursei citate.

In 22 iulie, Ministerul Muncii si Imigratiei din Spania a emis ordinul de reactivare a restrictiilor la piata muncii pentru cetatenii romani, acceptat ulterior de Comisia Europeana sub rezerva prezentarii de catre autoritatile spaniole a unui raport periodic referitor la evolutia situatiei si necesitatea mentinerii masurii.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.