ALB România și-a ales noua structură de conducere

Asociaţia Societăţilor Financiare din România (ALB), cea mai importantă asociație profesională reprezentând industriile de leasing financiar și credit de consum, și-a desemnat structura de conducere, ca urmare a alegerilor recent organizate.

Daniela Bodîrca

Astfel, Consiliul Director al ALB are următoarea componenţă: Daniela Bodîrcă, realeasă în funcția de președinte al Consiliului Director și Președinte ALB, Florin Bâlcan, ales ca vicepreședinte, Gergana Staykova, aleasă în calitate de membru, Sorin Drăgulin, ales în calitate de membru, la care se adaugă realegerea membrilor deja existenți, Liviu Şerban și Bob De Man.

„Sunt onorată de acest nou mandat și le mulțumesc membrilor pentru încrederea acordată. Împreună vom continua proiectele în derulare, ne vom implică sau vom genera noi inițiative care să aducă plus valoare mediului economic, acționând întotdeauna cu responsabilitate și prin promovarea celor mai bune practici și standarde profesionale și etice”, a declarat Daniela Bodîrcă, președinte al Consiliului Director și președinte ALB.

ALB România este o asociație profesională cu tradiție în sectorul financiar, care reprezintă două industrii dinamice.

Consiliul de Leasing va fi condus de Daniela Bodîrcă (CEO al UniCredit Leasing Corporation IFN), în calitate de Președinte, Liviu Șerban (Director General Idea Leasing IFN) și Bob De Man (CEO al Raiffeisen Leasing IFN) în calitate de vicepreședinti.

Florin Bâlcan

Conducerea Consiliului Creditului de Consum va fi asigurată de către Florin Bâlcan, (director general Provident Financial Romania IFN) în calitate de președinte, Gergana Staykova (director general TBI Money IFN) și Sorin Drăgulin (director general UniCredit Consumer Financing IFN) în calitate de Vicepreședinti.

Despre Asociaţia Societăţilor Financiare – ALB România: Înfiinţată în anul 2004, reprezintă principala asociaţie cu scopul de a promova interesele profesionale ale instituțiilor financiare nebancare care operează în industriile de leasing financiar și credit de consum. 

Cu referire la ALB România: 

  • Reunește 26 de instituții financiare nebancare din România (15 companii de leasing și 11 companii de credit de consum), membrii săi deținând o parte reprezentativă  din totalul finanțărilor din piața de leasing şi credite de consum la nivel național; 
  • este puntea de legatură între membrii săi în exprimarea intereselor industriei specifice în relația cu autoritățile, cu celelalte asociații profesionale care acționează în aceeași industrie sau în domenii adiacente, dar și cu jucătorii din economie, persoane fizice sau juridice.

ALB România, în cei 19 ani de existență, și-a asumat un rol activ în promovarea creșterii PIB și a bunăstării economice individuale și generale prin promovarea de către membrii săi a creditării sustenabile, prin susținerea  educației financiare și digitalizarea economiei pornind de la credința că o piață financiară dezvoltată  presupune o dezvoltare pe mai mulți piloni:

  • Un mediu economic care să ofere incredere și care să stimuleze o creștere economică sustenabilă, cu echilibre macroeconomice și orientare către investiții;
  • Instituții financiare solide, bine capitalizate care să sprijine economia;
  • Companii și persoane fizice cu o doză de încredere crescută, încredere care se traduce în planuri de investiții și în apetit pentru consum;
  • Educație financiară atât la nivelul companiilor, cât și al persoanelor fizice;
  • Digitalizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.