Alertă de ploi în toată țara

Meteorologii au emis noi avertizări Cod Galben și Protocaliu de ploi și vijelii, pentru toată țara, până în seara de 1 iunie. Însă ploile vor continua și în zilele următoare, cu temperaturi scăzute, de maxim 15… 17 grade Celsius.

Cod Galben (31 mai, ora 12:00 – 01 iunie, ora 21:00): în Dobrogea, în estul și nord-estul Munteniei și în jumătatea de sud a Moldovei va ploua însemnat cantitativ. În Banat, Crișana, Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, în vestul și nord-vestul Munteniei, precum și în jumătatea de nord a Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și, izolat, grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și, pe arii restrânse, 40…50 l/mp.

Cod Portocaliu (31 mai, ora 15:00 – 01 iunie, ora 21:00)
Fenomene vizate:
în județul Tulcea și în zona costieră a județului Constanța va ploua abundent și se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 50…70 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza acest mesaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.