Amenzi de 10.000 de lei pentru masinile iesite cu roti murdare de pe santier

In urma controalelor efectuate pe santierele din Sectorul 6 al Capitalei, inspectorii de mediu din Sectorul 6 au sanctionat, intr-o singura saptamana, cinci societati comerciale cu amenzi de 10.000 de lei.

Potrivit reprezentantilor autoritatii locale, neregulile sanctionate au fost constatate in zonele Calea Giulesti, Intrarea Craiovei, Drumul Sabareni, Prelungirea Ghencea si Prelungirea Timisoara. Monitorizarea modului de depozitare a deseurilor rezultate din activitatile societatilor si curatarea mijloacelor de transport la iesirea din incinta santierelor va continua, pentru prevenirea murdaririi cailor publice.

Persoanele fizice sau juridice care efectueaza activitati de transport marfa, deseuri urbane, industriale si menajere cu mijloace de transport proprii sau detinute cu orice titlu sunt obligate sa asigure incarcarea si etansarea corespunzatoare, inclusiv acoperirea cu prelate, pentru a preintampina poluarea mediului, murdarirea si degradarea cailor publice. Totodata, autoritatile informeaza ca persoanele deservite de mijloace de transport sau utilaje sunt obligate sa asigure, inainte de iesirea pe cai publice, curatarea si spalarea acestora.

Potrivit HCGMB nr. 109/2004, autovehiculele care acumuleaza trei amenzi primesc interdictie de a mai opera pe teritoriul Municipiului Bucuresti. Inspectorii de mediu din Primaria Sectorului 6 vor monitoriza atent, in continuare, activitatile de acest gen si vor sanctiona firmele care se vor face vinovate de aceste nereguli.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.