Amenzile auto, contestate in instanta


Judecatoriile au inregistrat in primele sase luni ale anului peste 100.000 de plangeri legate de sanctiunile administrative pe Codul Rutier, prin care conducatorii auto contesta amenzile rutiere si ridicarea carnetelor de conducere.

 

Horatius Dumbrava, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a aratat vineri, intr-un raport asupra activitatii institutiei, ca, in ciuda faptului ca majoritatea contestatiilor sunt respinse de catre instanta, conducatorii auto apeleaza la aceasta metoda pentru a-si putea recupera permise pe durata derularii proceselor. In plus, pentru a amana cat mai mult procesele, conducatorii auto introduc actiunea la o instanta din alta localitate, stiind ca apoi dosarul va fi stramutat. “Pentru persoana care a contestat masura suspendarii carnetului de conducere inseamna, de regula, o amanare a acestei masuri timp de 4-5 luni, poate si un an, pana cand solutia instantei confirma, de cele mai multe ori, corectitudinea si legalitatea masurii luate de agentul de circulatie”, a precizat presedintele CSM.

Tot in primul semestru, la instantele de judecata au fost introduse si peste 30.000 de contestatii pe taxa de rovinieta (din datele CNADNR).

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PALSU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.