Anadolu Automobil Rom livrează autobuze electrice Karsan Jest pentru Suceava

Locuitorii municipiului Suceava vor călători cu autobuze electrice, după ce Primăria a semnat cu Anadolu Automobil Rom SRL, în 31 octombrie, contractul de achiziție a cinci autobuze Karsan Jest.

Iată precizările, în comunicatul remis redacției:

Contractul face parte dintr-un plan mai amplu de mobilitate urbană inițiat de Primăria Suceava. Cele cinci autobuze electrice noi vor intra în circulație în cel mai scurt timp. Aceste autobuze de capacitate mică vin să completeze și să modernizeze baza tehnică a Societății de Transport Public Local Suceava.

Karsan Jest Electric este unul dinte cele mai noi și mai moderne autobuze electrice de pe piață. Conceput special pentru a suplini transportul urban cu vehicule mari în afara orelor de vârf, Karsan Jest a reușit să se impună pe nu mai puțin de 17 piețe internaționale. Cele peste 6.000 de unități vândute în mai multe țări europene și din Asia sunt o confirmare a calității acestui autobuz urban de capacitate mică. Karsan Jest a fost lansat în 2013 și este un succes confirmat. Ca orice produs bun, Karsan Jest a trebuit să se modernizeze pe parcurs. Astfel, după trecerea la normele de poluare Euro 6 a făcut un pas decisiv în privința ecologiei și a trecut la un grup motopropulsor electric. Acum, poate transporta 22 de călători cu silențiozitate și fără emisii poluante.

Pentru a fi în pas cu timpurile, Karsan Jest a primit o motorizare electrică de la unul dintre cei mai experimentați producători europeni de vehicule electrice: BMW i. Constructorul german furnizează ansamblul de acumulatori, electronică și motor pentru Karsan Jest electric. Acest grup motopropulsor a fost deja testat în condiții reale de piață în peste 60.000 de unități la nivel mondial, în cele mai variate condiții de exploatare, umiditate și temperatură. Rezultatul este un ansamblu modern, eficient, fiabil și, nu în ultimul rând, nepoluant.

Primăria Suceava reușește astfel să achiziționeze un autovehicul proiectat special pentru transport persoane, cu un ansamblu tehnic de primă clasă. Călătorii vor beneficia de pe urma confortului din noul Jest electric, iar TPL Suceava va avea costuri minime de utilizare și exploatare a vehiculului.

Anadolu Automobil Rom, importatorul și distribuitorul mărcii Karsan în România, este deja un partener de încredere atât al Primăriei Suceava cât și al Societății de Transport Public Local din Suceava. De-a lungul timpului, Anadolu Automobil Rom S.R.L. a încercat să demonstreze eficiența utilizării autobuzelor electrice în localități. În acest sens, Anadolu Automobil Rom a fost primul furnizor de autobuze din România care a oferit spre testare TPL Suceava un autobuz electric, obținând rezultate foarte bune pentru exploatarea acestuia. De asemenea, Anadolu Automobil Rom a furnizat pentru transportul călătorilor suceveni și autobuze de capacitate mică Karsan Jest, vehicule care se află în exploatare în Suceava.

Anadolu Automobil Rom S.R.L. este o companie românească înființată în 2006 ce are ca scop furnizarea, întreținerea și repararea autobuzelor. De-a lungul timpului, AAR a devenit partener de încredere pentru mai multe firme de transport public și de transport interurban de persoane. Compania cu capital integral românesc a furnizat peste 3.000 de vehicule de transport persoane la nivel național.

Karsan Otomotiv a fost înființat în 1966 ca parte integrantă a concernului Koç. Din 1998, compania a fost integrată în Kiraca Holding. Scopul său a fost producția de autovehicule de la autoturisme la vehicule comerciale. Modernele uzine Karsan sunt amplasate în orașul Bursa din Turcia. Aici se produc furgoanele Hyundai H350 pentru Hyundai Motor Compani, minibuze, camioane, autobuzele Menarinibus și gama Karsan, ce include modelele urbane Jest, ATAK și Star.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.