ANAT: Cererea pentru ofertele early booking a crescut cu 40%, în 2023

Pprezente cu stand la ediția de primăvară a Târgului de Turism al României, de la Pavilionul B2 al ROMEXPO (23-26 februarie), ANAT și mai multe agenții de turism membre constată o creștere cu 40% a cererii pentru rezervările tip early booking, față de aceeași perioadă a anului trecut.

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) este partener fondator al târgului de turism de la ROMEXPO, încă de la prima ediție, care a avut loc în aprilie 1999.

Accesul este gratuit, iar programul de vizitare este între orele 10.00 și 18.00, din 23 până pe 25 februarie, și între orele 10.00 și 16.00, pe 26 februarie.

La actuala ediție a TTR, agențiile de turism promovează ofertele tip early booking pentru sezonul estival 2023, atât pentru destinații externe, cât și pentru litoralul românesc, alături de alte oferte speciale cu reduceri consistente lansate cu ocazia târgului de turism. De asemenea, agențiile promovează și pachete turistice pentru Paște și alte oferte de primăvară. 

ANAT constată o creștere semnificativă, de 40%, a cererii pentru rezervările tip early booking față de aceeași perioadă a anului trecut (perioada octombrie – februarie). Reducerile tip early booking sunt cuprinse între 10% și 45%, în funcție de transport, de unitatea de cazare și de destinație ori în funcție de tipul pachetului turistic – individual sau operat cu curse charter. Printre destinațiile promovate cu oferte early booking se numără litoralul românesc, Grecia, Bulgaria, Turcia, Spania, Cipru, Malta, Tunisia și Egipt. De asemenea, agențiile de turism au pregătit pachete turistice reduse cu până la 40% și pentru perioada Paștelui precum și alte oferte speciale promovate în perioada TTR.

Peste 151 de companii, din 10 țări (Bulgaria, Cipru, Egipt, Grecia, Israel, Moldova, Polonia, România, Turcia, Ungaria) participă la #TTR2023 cu reduceri de până la 50% pentru destinațiile populare, dar și cu promoții speciale la vacanțe de lux. Manifestarea înregistrează un grad de internaționalizare de 49% și se bucură de participarea oficială a țărilor: Bulgaria, Grecia, Israel, Maroc, Moldova, Tunisia. 

Vizitatorii TTR pot achiziționa pachete turistice pentru sezonul de vară pentru România (litoralul românesc, stațiuni montane și balneoclimaterice, pensiuni rurale) dar și pentru destinații precum Grecia, Turcia, Bulgaria, Egipt, Dubai, Thailanda, Cancun, Maldive, Republica Dominicană, Seychelles, Bali, Kenya, Zanzibar, Ibiza, Tenerife sau croaziere exclusiviste. 

Vineri, 24 februarie, în Sala Titulescu (Pavilionul B3, Romexpo), în intervalul orar 10:00-14:00, va avea loc un workshop B2B între companii de turism românești și elene. Biroul Organizației de Turism a Greciei – EOT România organizează aceste întâlniri în colaborare cu Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România (ANAT) pentru a facilita cooperarea turistică dintre cele două țări.

Dumitru Luca

„Ediția de primăvară a Târgului de Turism al României este, în mod tradițional, cel mai important eveniment de turism al anului în țara noastră. Sunt reduceri, sunt oferte speciale și așteptăm cu drag turiștii și partenerii. ANAT este partener al acestui târg de 24 de ani, de la prima ediție. La această ediție, TTR găzduiește și un workshop business to business între companii de turism românești și elene, unde cele două destinații, România și Grecia, se vor promova reciproc”, declară Dumitru Luca, președintele ANAT.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.