Angajatii Primariei Capitalei vor merge din nou gratis cu RATB-ul

 

Toti angajatii Primariei Capitalei vor beneficia de gratuitate pe mijloacele de transport in comun de suprafata, decizia fiind luata de Consiliul General al Municipiului Bucuresti, in sedinta de joi. Costurile lunare pentru abonamentele gratuite cu RATB-ul ale celor 4.500 de salariati sunt de 50.000 de euro.

 

In schimb, angajatii primariilor de sector nu mai beneficiaza de aceasta facilitate, sistata in vara anului trecut tuturor salariatilor din administratia publica locala bucuresteana – atat ai municipalitatii, cat si ai sectoarelor. Reamintim ca, in sedinta din 19 iulie 2010, Consiliul General a anulat acordarea abonamentelor gratuite pe mijloacele de transport de suprafata pentru toti functionarii publici din Bucuresti, numarul beneficiarilor acestei facilitati fiind de circa 12.000. Potrivit acelei hotarari a CGMB, consiliile locale ale celor sase sectoare ale Capitalei pot decide acordarea de gratuitati pe mijloacele de transport ale RATB pentru personalul propriu, numai cu conditia suportarii din bugetul propriu a costurilor aferente ce vor fi decontate de catre Regia Autonoma de Transport Bucuresti.

Pentru angajatii Primariei Capitalei, aparatul municipalitatii urma sa hotarasca, potrivit aceleiasi hotarari de Consiliu General, cine va avea, totusi, dreptul la gratuitate. Decizia a fost lasata in sarcina directiilor de specialitate din cadrul PMB. Cum insa a fost greu sa se hotarasca o lista cu angajatii pentru gratuitate, acum toti cei 4.500 de salariati vor avea abonamente gratuite. Numarul acestora va fi, totusi, mai mic cu circa 2.600 de persoane, avand in vedere disponibilizarile operate in august, impuse de OUG nr. 63/2010. Primarul Capitalei estima, pe vremea cand nu se facusera nici concedieri, nici salariatii primariilor de sector nu fusesera taiati de la abonamentele gratuite, ca va economisi aproape 1 milion de lei prin sistarea acestei facilitati de transport.

Pe de alta parte, RATB se confrunta cu mari dificultati financiare. Anul acesta, conducerea regiei va incepe din nou procedurile de majorare a biletelor cu 40%, amanate din toamna anului trecut. Potrivit directorului general al RATB, Adrian Crit, aceasta masura se justifica prin faptul ca Regia nu a operat nicio crestere a pretului biletelor, de peste doi ani.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.