Aquila, promisiune de vânzare-cumpărare a primei achiziții planificate

Aquila, lider în servicii integrate de distribuție și logistică pentru piața bunurilor de larg consum din România și Republica Moldova, anunță semnarea unei promisiuni de vânzare-cumpărare pentru 100% din părțile sociale ale companiei Romtec Europa (Romtec). Promisiunea reprezintă un pas în vederea realizării strategiei de dezvoltare a companie prin M&A. 

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Romtec, companie românească cu experiență de 30 de ani în producția de lichide și aerosoli pentru întreținerea autoturismelor, are un portofoliu de peste 20 de branduri dezvoltate în România, printre care Jet Xpert, Clima Xpert și Brake Xpert, și deține o unitate de producție în Iași. 

Cătălin Vasile, CEO Aquila: „Strategia de dezvoltare a companiei prevede atât creștere organică, cât și prin fuziuni și achiziții. Am făcut un prim pas care răspunde obiectivelor noastre și strategiei de completare a portofoliului nostru cu produse complementare, autohtone, astfel cum anunțam încă de la momentul listării. Pe lângă activitatea de distribuție de noi produse, odată cu finalizarea tranzacției Romtec Europa vom prelua facilități de producție, contribuind la dezvoltarea industriei românești. Abordăm domeniul fuziunilor și achizițiilor dintr-o perspectivă amplă, de piață și de profitabilitate a companiei țintă, precum și a sinergiilor pe care le putem crea cu activitatea curentă. Continuăm direcția asumată pentru realizarea cu succes a mai multor tranzacții de achiziții în perioada următoare.”

Tranzacția va avea loc sub rezerva realizării unui audit specific de către societăți specializate și obținerea avizelor necesare din partea Consiliului Concurenței. Valoarea totală a tranzacției este de 3,2 milioane de euro din care se vor scădea datoriile existente la data semnării contractului de vânzare-cumpărare a părților sociale.

Romtec Europa este în prezent deținută în proporție de 80% de Green Ideas Group MTC SRL și 20% de FLM Group Green MTC. La sfârșitul anului 2022, Romtec avea 47 de angajați, o cifră de afaceri de 25 de milioane de lei și un profit net de 1,3 milioane de lei.

AQUILA a înregistrat, în primele șase luni ale anului 2023, venituri de 1,1 miliarde de lei, în creștere cu 17% față de aceeași perioadă a anului 2022. Această creștere semnificativă a fost susținută în principal de avansul veniturilor din segmentul de distribuție, care reprezintă peste 90% din cifra de afaceri. Profitul net al companiei a ajuns la 42 milioane de lei, înregistrând o creștere de 29%.

Rezultatele aferente primelor 9 luni din 2023 vor fi publicate în data de 13 noiembrie 2023.

Despre Aquila

Aquila(simbol bursier AQ) operează în România și Republica Moldova, cu un model de afaceri integrat, cu activitate în următoarele segmente de afaceri: distribuție, logistică și transport. Compania vinde produse de larg consum în peste 72.000 de puncte de desfacere prin toate canalele de comerț cu amănuntul al bunurilor de larg consum, care acoperă peste 90% din piață. Portofoliul de produse integrat însumează peste 10.000 produse, mărci consacrate din diferite categorii precum: produse de îngrijire personală – Rexona, Dove; dulciuri – Kinder, Raffaello, Snickers sau Mars; cafea – Lavazza; produse de curățenie – Dero, Cif sau Coccolino; mâncare pentru animale de companie – Whiskas, Pedigree; produse igienă – Kleenex, Kotex, Zewa, Tena, Libresse; scutece copii – Huggies; legume congelate și conserve – Bonduelle; smântâna vegetală și frișcă vegetală – Gran Cucina și Hulala; pește și preparate din pește – Frosta.

Aquila a fost înființată, în anul 1994, de către antreprenorii Alin Adrian Dociu și Constantin Cătălin Vasile. Din noiembrie 2021, este listată la Bursa de Valori București (BVB), ca urmare a unei oferte publice inițiale în valoare de 367 milioane lei, cea mai mare ofertă publică inițială derulată de o companie antreprenorială românească pe piața de capital locală. Acțiunile companiei (simbol AQ) sunt incluse în indicele de referință BET al Bursei de Valori București și Global Micro Cap ai FTSE Russell. Începând cu 1 septembrie 2023 acțiunile companiei au fost incluse și în componența indicilor MSCI Frontier IMI și MSCI România IMI.

Compania a obținut nota maximă, 10, în cadrul evaluării VEKTOR efectuată de Asociația Română pentru Relația cu Investitorii – ARIR, în baza a 12 criterii privind guvernanța corporativă și comunicarea cu investitorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.