ARF: Contractul de finanțare pentru e-ticketing, semnat

Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a semnat, în 10 iunie, cu Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI), contractul de finanţare pentru proiectul „Sistem integrat, bază de date unică şi furnizare de informaţii privind sistemul de ticketing al operatorilor de transport feroviar de călători”. 

A doua zi, a fost semnat și contractul de prestare servicii pentru proiectul respectiv, de către reprezentanţii ARF, în calitate de achizitor, şi ai societăţii Informatica Feroviară, în calitate de prestator.

Sistemul de ticketing integrat pentru transportul feroviar de călători este prevăzut în HG 74/2012 şi HG 231/2016.

Proiectul, a cărui implementare este prevăzută pentru perioada 1 iunie 2021 – 31 mai 2023, este finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), iar cofinanţarea este asigurată de la bugetul de stat. 

Valoarea totală a proiectului este de 6,166 milioane de lei, finanţarea fiind distribuită astfel: 4,132 milioane de lei (85%) contribuţia Uniunii Europene, 729.216 lei (15%) contribuţia Guvernului, iar 1,304 milioane de lei, cheltuieli neeligibile, inclusiv TVA.

„Obiectivul principal al proiectului îl reprezintă asigurarea interoperabilităţii sistemelor de ticketing pe care operatorii de transport feroviar public de călători le deţin. Totodată, proiectul va contribui la îmbunătăţirea capacităţii ARF de monitorizare a indicatorilor utilizaţi în contractele de servicii publice şi va înlesni transparentizarea şi eficientizarea compensaţiei de serviciu public acordată de la bugetul de stat operatorilor de transport feroviar de călători din România”, precizează ARF.

Rezultatele aşteptate, conform contractului de servicii încheiat cu Informatica Feroviară, sunt: dezvoltarea şi implementarea soluţiei software, Sistem de Colectare, Asamblare şi Verificare Date Indicatori Serviciu Public şi Calculul automat al subvenţiilor acordate operatorilor de transport feroviar de călători, pentru îndeplinirea funcţiilor de raportare şi verificare a indicatorilor stabiliţi pentru acordarea subvenţiilor de serviciu public în transportul feroviar de călători; dezvoltarea şi implementarea soluţiei software, Platformă emitere electronică de bilete la trenurile de călători în trafic intern, care va fi pusă la dispoziţie de Autoritatea pentru Reformă Feroviară operatorilor de transport feroviar de călători

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.