Astaldi va construi linia de metrou Drumul Taberei

 

Metrorex va semna contractul pentru construirea tronsonului de metrou Raul Doamnei-Hasdeu (Magistrala 5) cu asocierea condusa de compania Astaldi (Italia), dupa ce contestatia depusa de Aktor (Grecia) a fost respinsa de Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC). Lucrarile, in valoare de 215 milioane euro – bani suportati de la buget si dintr-un credit de la Banca Europeana de Investitii – vor fi terminate in 2 ani. Sectiunea va avea 9 statii: Raul Doamnei, Brancusi, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Drumul Taberei 34, Favorit, Orizont, Academia Militara, Eroilor 2.

 

Metrorex a selectat, la finele lunii februarie, consortiul format din Astaldi (Italia), FCC (Spania), Delta ACM si AB Construct (Romania) pentru realizarea tronsonului Raul Doamnei-Hasdeu, insa compania Aktor a depus doua contestatii.

Compania italiana Astaldi este prezenta in 23 de tari, iar in Romania construieste Pasajul Basarab si a Stadionul National “Lia Manoliu”, din Bucuresti.

Grupul spaniol FCC este prezent in Romania prin FCC Construccion si prin subsidiara Alpine. Printre lucrarile derulate de FCC Construccion se numara podul hobanat de la Otopeni pe centura Capitalei, segmentul de autostrada Timisoara – Arad, centura Aradului, centura Constantei si pasajul Basarab din Bucuresti.

Delta ACM, firma detinuta de Florea Diaconu, a fost infiintata in 1993 si este specializata in construirea si repararea drumurilor, printre lucrarile realizate fiind reabilitarea sistemului rutier de pe mai multe strazi din Bucuresti, precum si modernizarea unor drumuri judetene si nationale.

Aktor a pierdut increderea autoritatilor romane dupa ce a renuntat anul trecut la construirea tronsonului de autostrada Comarnic-Brasov, pe care a castigat-o anul trecut la licitatie, impreuna cu grupul francez Vinci. Grupul Ellaktor, din care face parte compania de constructii Aktor, a justificat renuntarea la contractul de concesiune a lucrarilor, in valoare de 1,5 miliarde de euro, prin faptul ca statul roman nu a acceptat anumite clauze, situatie care a condus la imposibilitatea de a obtine finantare.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.