Astra Trans Carpatic, pe încă două rute

Astra Trans Carpatic va opera trenuri InterRegio pe sectiile interoperabile Bucuresti – Craiova si Bucuresti – Brasov, potrivit unui contractul de servicii publice încheiat pe perioada decembrie 2017 – decembrie 2019 de Autoritatea pentru Reforma Feroviara si Astra Trans Carpatic, operator privat de transport feroviar de calatori.

Nivelul compensatiei de la bugetul de stat ca plata a serviciilor publice pentru acoperirea diferentei dintre nivelul costurilor si cel al veniturilor realizate din tarifele aprobate va fi de 17,5 milioane lei, in 2018, in timp ce in 2019, compensatia va fi de 25,22 milioane lei, potrivit clubferoviar.ro.

Costurile de transport estimate pentru 2018 se ridica la 26,2 milioane lei, iar cele pentru 2019 se ridica la 37, 77 milioane lei (pentru trenurile InterRegio ce vor fi puse in serviciu de catre Astra Trans Carpatic).

Potrivit pachetului minim social si politicii tarifare, veniturile estimative pentru 2018 au fost cuantificate la 9,43 milioane lei, iar cele pentru 2019 la 13,58 milioane lei.

Pe lângă achiziția materialului rulant, printre proiectele prioritare derulate de catre Astra Trans Carpatic se numara si programul de dezvoltare a sistemului electronic de emitere si gestionare a legitimatiilor de calatorie precum si achizitia de sisteme moderne de vanzare a biletelor.

Reamintim ca incepand cu lunile martie-aprilie 2018, Astra Trans Carpatic va asigura transportul de calatori si pe rutele: Bucuresti – Titu, Arad-Timisoara, Timisoara – Baia Mare, Bucuresti-Bacau, Bucuresti – Constanta, pentru toate relatiile si retur.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.