Atentie la rovinieta!

 

CNADNR reaminteste ca, la achitarea rovinietei, solicitantul trebuie sa verifice numarul de inmatriculare, numarul de identificare – daca acesta se regaseste inscris in document, perioada de valabilitate a rovinietei, categoria de vehicul pentru care a fost eliberata rovinieta si doar in cazul in care sunt conforme cu cele solicitate sa semneze documentul.

In caz ca datele inscrise nu sunt conforme, trebuie refuzata semnarea si solicitata emiterea unui nou document cu datele corecte.  Prin acest anunt, Compania Nationala de Drumuri pare ca a fost asaltata de reclamatii si sesizari din partea conducatorilor auto.

CNADNR mai aminteste ca tariful de utilizare (rovinieta) se aplica pe toata reteaua de drumuri nationale si autostrazi din Romania. “Fapta de a circula fara a detine rovinieta valabila constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda, utilizatorul avand obligatia de a achita pe langa aceasta si un tarif de despagubire, conform prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de trecere pe reteaua de drumuri nationale din Romania, cu modificarile si completarile ulterioare”, mai spun reprezentantii CNADNR.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.