Autorizatii de construire, tot mai putine


 

Numarul autorizatiilor de construire pentru cladirile rezidentiale eliberate in primele 8 luni ale anului este de 27.167, in scadere cu 5,6% fata de perioada similara din 2010, potrivit Institutului National de Statistica (INS).

 

In luna august au fost eliberate 4.345 autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, in crestere cu 11,9% fata de luna iulie si in scadere cu 7,0% fata de luna august 2010. Scaderi semnificative au fost inregistrate in regiunile de dezvoltare Sud-Muntenia (-633 autorizatii), Nord-Est (-567 autorizatii), Centru (-442 autorizatii), Sud-Vest Oltenia (-278 autorizatii) si Vest (-191 autorizatii). Cresteri sunt consemnate in regiunile Nord-Vest (cu 334 mai multe autorizatii), Bucuresti-Ilfov (cu 135 mai multe) si Sud-Est (cu 46 mai multe).

Comparativ cu iulie, datele statistice pentru luna august arata ca au fost eliberate 4.345 autorizatii pentru construirea de cladiri rezidentiale, din care 68,3% pentru zona rurala. Distributia in profil regional evidentiaza o crestere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale, cele mai semnificative inregistrandu-se in urmatoarele regiuni de dezvoltare: Nord-Est (plus 165 autorizatii), Sud-Vest Oltenia (plus 113 autorizatii), Sud-Est (plus 78 autorizatii) si Nord-Vest (plus 68 autorizatii).

In regiunea de dezvoltare Bucuresti-Ilfov, numarul autorizatiilor de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale a scazut cu 12 autorizatii.

De asemenea, in luna august se remarca o scadere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale (-325 autorizatii), scaderi semnificative inregistrandu-se in urmatoarele regiuni de dezvoltare: Nord-Est (-200 autorizatii), Sud-Muntenia (-136 autorizatii) si Sud-Vest Oltenia (-43 autorizatii). Cresteri usoare au fost in urmatoarele regiuni de dezvoltare: Nord-Vest, Bucuresti-Ilfov si Vest.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PALSU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.