Autostrada Comarnic – Brasov


 

UNTRR a salutat initiativa Ministerului Transporturilor si Infrastructurii de finalizare a procedurilor de atribuire pentru constructia autostrazii Comarnic – Brasov.

 

„Consideram ca aceasta reprezinta, pe de o parte, un prim pas pentru demararea realizarii unei infrastructuri viabile de traversare a muntilor si, pe de alta parte, punerea in practica a unui angajament asumat prin Tratatul de aderare. Chiar daca acest tronson nu este o autostrada completa, care sa traverseze tara de la un capat la celalalt, constructia acestui segment de autostrada va reprezenta o noua etapa in dezvoltarea transporturilor rutiere pe teritoriul Romaniei, mod de transport pentru care, in ultima perioada, nu au existat alte initiative decat in domeniul suprareglementarii si al suprataxarii. Astfel, Romania ar face un nou pas pentru alinierea la nivelul infrastructurii europene. Aceasta ar duce la cresterea eficientei transportatorilor rutieri romani comparativ cu transportatorii rutieri din celelalte state membre ale Uniunii Europene, determinand, totodata, o crestere a competitivitatii acestora pe piata transporturilor. De asemenea, sunt evidente avantajele unei autostrazi comparativ cu un drum national, chiar daca acesta este reabilitat“, se arata intr-un comunicat UNTRR.

In plus, UNTRR considera ca, prin constructia acestei autostrazi, transportatorii nu vor mai trebui sa circule pe rute ocolitoare intre Bucuresti si Brasov, ci vor putea utiliza DN1, care este parte a retelei transeuropene de transport.

Totodata, UNTRR isi exprima speranta ca MTI va depune eforturi pentru realizarea acestui tronson de autostrada si ca proiectul va fi dus la bun sfarsit in bune conditii.

In acest context, UNTRR solicita MTI sa faca publice etapele si calendarul de finalizare a lucrarilor pentru aceasta autostrada.

Radu BORCESCU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.